KF3

Nicklas Nielsen nummer 3 til Viking Trophy i Sverige

KF3
15/06/10

Det var første gang Nicklas Nielsen kørte på banen og da træningen foregik under skiftende vejrforhold skulle der arbejdes en del med karten for at finde den rigtige opsætning og gearing til banen både på tør og våd bane.
Under træningen på tør bane var Nicklas hurtig fra starten mens det kneb med at få greb på våd bane.

I de 2 sidste træninger på tør bane op til tidtagningen var Nicklas hurtigste mand af de 32 deltagere det var derfor lidt overraskende at Nicklas kun var 4 hurtigste i tidtagningen.

De 2 første kval heat blev kørt i regn da karten stadig manglede greb på den våde bane måtte Nicklas kæmpe med karten i begge heat og kom i mål tilfreds som nr. 7 i begge heat. Sidste heat blev kørt på tør bane og med en startplacering som nr. 4 kom Nicklas godt fra start og var efter få omgange på 2. pladsen og kom i mål 0,066 sek. efter vinderen i dagens hurtigste tid og ny banerekord.

Der var nu stor optimisme og teamet håbede på tør bane i prefinalen, der var sol og tør bane inden starten på prefinalen og alle kørte ud på tørvejrs dæk. Fra en start placering som nr. 4 kom Nicklas godt fra start og på første omgang var Nicklas på 2. pladsen på vej frem så kom regnen og det regnede så voldsomt at alle kørene havde meget svært ved at holde karten på banen og løbsledelsen valgte af sikkerhedsmæsige grunde at stoppe løbet efter 9 omgange ud af de oprindelige 12. Nicklas var meget tilfreds med at komme i mål som nr. 3 under de vanskelige forhold.

Nu var det finalen hvor de 15 første kørere kvalificerer sig til at deltage i VM i KF3 klassen der var vigtig, det regnede stadig og der blev igen arbejdet med en ny opsætning af karten for at få bedre greb, Nicklas var spændt på om det lykkedes. Fra en startplacering som nr. 3 kom Nicklas gennem de første sving som nr. 1 det så lovende ud men allerede på første omgang kom Nicklas i trafik og måtte vige 1. pladsen efter de 20 omgange i siglende regn kom Nicklas i mål på en flot 3. plads efter sikker kørsel. Nicklas var glad for at det var lykkedes at få bedre greb i karten og teamet var da også tilfreds med resultatet.

(Foto: Birthe Nielsen)