Stor åbenhed ved Historisk Festival på Padborg Park

Historisk
31/05/10

Kun i to af seks klasser oplevede publikum dobbeltvindere i weekenden
Padborg Park lagde i weekenden asfalt til sin årlige Historiske Festival, hvor der udover sæsonpremieren for Danish Endurance Championship blev afviklet løb for seks andre klasser, herunder fire for egentlige historiske biler. Med en enkelt undtagelse var der stor åbenhed om udfaldet forrest i feltet, og kun i to af de seks klasser blev man vidne til dobbeltvindere.

I Suzuki Swift Challenge gjorde Henrik Sørensen, Helsinge, rent bord med to sejre, mens Tommy Kjehr, København, vandt de første af de to løb i den historiske klasse for biler bygget i 1971 eller tidligere. Her kom Ford Escort-køreren først i mål med ganske få tiendedeles forspring til Jan Heiselberg, Esbjerg, og i andet løb – der blev kørt på en våd bane – havde de to også en tæt og spændende dyst, hvor vestjyden krydsede målstregen først. Imidlertid fik hverken Jan Heiselberg eller Tommy Kjehr lov til at beholde deres placeringer, da frihøjden på deres biler ikke overholdt reglementets krav. I stedet gik sejren til John Gertsen, Lejre, der i sin BMW 2002ti havde kørt sit hidtil bedste løb i de historiske klasser, hvor han havde distanceret sine forfølgere med næsten 20 sekunder.

Trods udelukkelsen af Jan Heiselberg blev det til sejre for kørere fra Syd- og Sønderjylland på Padborg Park. I klassen for de ældste biler – dem bygget senest i 1965 – havde Otto Reedtz-Thott, Næstved, og Christoph Kjærgaard, Esbjerg, en brav kamp om førstepladsen, som i det første heat blev afgjort før tid, da Christoph Kjærgaard i første heat forbremsede sig for enden af Padborg Parks langside og havnede i sandkassen. I andet heat formåede han dog at holde sin Lotus Elan på det tørre, hvor han kørte sig op gennem rækkerne og tog førstepladsen fra netop Otto Reedtz-Thott i en regulær overhaling.

Christoph Kjærgaard (63), Esbjerg, vandt et løb, mens Kenneth Strandby (66), Sønderborg, opnåede sit hidtil bedste resultat i 1965-klassen med en femteplads.
(Foto: Morten Alstrup)

I klassen for biler fremstillet frem til 1976 havde Peter Hansen, Varde, med sin Opel Kadett GT/E ikke feltets mest kraftfulde bil, men takket være regnvejret kunne han i det første heat kæmpe sig forbi på papiret langt hurtigere biler og avancere fra syvende- til førstepladsen. I andet heat var hans avancement derimod ikke nært så succesfuldt, så her gik sejren til Lars Andersen, Kirke Såby.

Det største felt ved Historisk Festival på Padborg Park kunne man opleve i Youngtimer-klassen, hvor hele 34 kørere kom til start. I det første løb blev man vidne til en meget let sejr for Martin Thillemann, Horsens, og denne sejr så han også ud til at gentage i andet løb, da mekanikken pludselig strejkede. Herefter blev førstepladsen en kamp mellem Gunnar Hildorf, Kastrup, og Thomas Nielsen, Padborg, hvor det var amagerkaneren, som vandt.

Gunnar Hildorf, Kastrup, og Thomas Nielsen, Padborg, kæmpede om sejren i Youngtimer-klassen, hvor de i det ene af de to løb sluttede i nævnte rækkefølge.

Sjette og sidste klasse ved Historisk Festival var klassen med de nyeste biler, som dog har et klart retrolook. Det var den forholdsvis nye Legend Car Cup, hvor man anvender specialbyggede racerbiler, der er kopier af gamle amerikanerbiler fra trediverne blot med den specielle finte, at bilerne kun har 5/8-del størrelse og samtidig kan være meget svære at køre.

Specielt det sidste er medvirkende til nogle gode løb, og de tre starter, klassen havde ved Historisk Festival, blev ingen undtagelse. Lars Lindholst, Kolding, blev en forholdsvis sikker vinder af det første heat, men eller skulle der hver gang 12 nervepirrende omgange til, inden Nicholai Sørensen, Sindal, og Laurids Jensen, Kolding, hver især kunne tage deres første sejr i klassen. For begge køres vedkommende var der vel at mærke tale om sejre, som først blev en realitet, da det ternede flag blev svunget.