Tirsgaard vinder af MC Super Challenge serien

Super

15/09/09

MC-Basen Super ChallengeJan Jespersen, Herlev, Carsten Lund, Søsum, begge Aagesen Motorcykler samt Steven Tirsgaard, Give og Steen Hansen, Herning fra Team Martin - Speed of Light deltog i weekenden i Sensommerløbet i MC Super Challenge seriens næstsidste afdeling på Ring Djursland.

Allerede inden de 2 afsluttende løb på Jyllandsringen den 4. oktober sikrede Steven Tirsgaard sig i weekenden den samlede sejr i MC Super Challenge serien efter Sensommerløbet på Ring Djursland med sejre i begge søndagens 2 løb, og han kan således ikke indhentes af den hårdeste konkurrent Jan Jespersen. Samtidig satte Steven en ny imponerende banerekord i det første løb med tiden 48,660 sekunder for en omgang.

Det var en meget lykkelig Steven Tirsgaard, der efter sejren i andet løb erfarede, at han er samlet vinder af serien. Resultatet var først klar efter foretagelse af nogle mellemregninger i den samlede stilling, idet kørerne kan smide 3 af deres placeringer fra de 14 løb bort.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Lørdagens tidtagning var meget kaotisk, idet anden tidtagning blev aflyst 2 gange på grund af væske på banen, og det var således ikke muligt at afvikle det inden kl. 16.00, hvor støjtilladelsen udløber. Det lykkedes heldigvis arrangørerne at presse 2. tidtagning ind kl. 09.15 søndag morgen og samtidig med forskyde søndagens 2 løb.

Tidtagningen resulterede i pole position til Steven Tirsgaard, nr. 2 Jan Jespersen, nr. 3 Steen Hansen og Carsten Lund nr. 5.

I det første løb tog Steven Tirsgaard føringen allerede på vej ud af første sving med Jan Jespersen lige i baghjulet, og de fik straks et godt hul ned til de øvrige i feltet. Løbet udviklede sig med skiftende føringer mellem de 2 kørere med snævre overhalinger til stor fornøjelse for publikum, men Steven trak sig til sidst sejrrigt ud af duellen. I løb nr. 2 tog Jan føringen med Steven lige efter sig, men på 4. omgang fik Jan en forhjulsudskridning i banens eneste venstresving og endte i sandet, hvorefter Steven kunne køre endnu en førsteplads hjem til de andre 8 sejre i serien. Undervejs var Thomas Harding dog oppe at presse Steven, men i forbindelse med overlapning af en anden kører med 1 omgang fik Steven luft ned til Thomas.

Steen Hansen og Carsten Lund havde også deres dueller i begge løb med Carsten som den førende ud af første sving. I det første løb kæmpede Steen sig forbi Carsten, hvorefter jagten gik ind på Thomas Harding, der havde fået et lille forspring. På anden sidste omgang kom Steen forbi Thomas og holdt placeringen som nr. 3 til det ternede flag. Carsten på 3. pladsen. Andet løb fik næsten samme forløb med Steen lige efter Carsten, mens Thomas Harding tog afstand ned til dem. Da Steen efter mange forsøg kom forbi Carsten, var afstanden til Thomas for stor, og de endte på henholdsvis tredje og fjerdepladsen.

Carsten Lund sagde efter løbene: ”Jeg er meget tilfreds med mine placeringer i de 2 løb, men jeg ville gerne have snuppet Steen Hansens tredjeplads i løb nr. 2, hvor jeg blot var 72 tusindedel efter Steen, der lige skulle op at køre baghjulet forbi det ternede flag. Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg lige havde set mig på podiet for første gang i Super Challenge serien, og det ville jo være meget fint lige foran næsen på teamkammeraten Steen.”

Efter at have sikret sig den samlede sejr i serien sagde Steven Tirsgaard: ”Jeg er meget lykkelig for den samlede førsteplads, og når jeg tænker tilbage på den første træning i Frankrig, hvor vi talte om, at hvis blot vi kunne blande os i toppen med enkelte podieplaceringer i de 14 løb ville det være tilfredsstillende. Vi havde slet ikke tænkt tanken om, at vinde sammenlagt i serien, idet både Honda Fireblade motorcyklerne og dækkene fra Dunlop var helt nye for os, men alt har bare fungeret helt perfekt både med motorcyklerne, dækkene og alle der hjulpet omkring opsætningen og udstyret til racerne, ”slutter Steven.

Stillingen i Super Challenge ser således ud:
Nr. 1 Steven Tirsgaard med 261 point.
Nr. 2 Jan Jespersen med 211 point.
Nr. 4 Steen Hansen med 182 point.
Nr. 5 Carsten Lund med 125 point.

Sidste afdeling og dermed DM finalen i MC Super Challenge køres på Jyllandsringen den 4. oktober.

Løbene kan genses på DK4 torsdag den 17. september kl. 19.15 og på nutv.dk på 6èren.