Danish
Touringcar

12/08/09

- men gjorde et par af DTC løbene meget spændende
Inden weekendens løb på Padborg Park havde Danish Touringcar Championship køreren Jason Watt en drøm om at komme med op på podiet ved Padborg Super Prix. Den drøm holdt desværre ikke, men tilgengæld stod han for en stor del af underholdningen og spændingen i to af de tre løb.

Fra weekendens start af så det ellers meget positivt ud for Jason Watt's drøm om at komme på podiet, for i den første fri træning lørdag middag satte han hurtigste tid i den hvide SEAT Leon racer fra Team BYGMA Jason Watt Racing.
Tiden faldt lidt til den anden fri træning, men med en 4. plads var Jason stadig med helt fremme i DTC feltet.

Sidst på eftermiddagen var DTC deltagerne ude i deres kvalifikation, og igen var Jason med helt fremme, det blev her til endnu en 4. plads 0,490 sekund fra pole position tiden. Alt i alt et rigtig godt udgangspunkt til det første af søndagens tre løb.

Søndagens program startede med en warmup, hvor kørerne lige kunne få funktionstestet deres biler, samt eventuelt lige få finpudset bilens setup til dagens temperature.
Igen her tog Jason sig af 4. pladsen, og viste dermed stor stabilitet i både sin og bilens præstationer, så det var ikke underligt at selvtilliden hos ham var intakt inden det første løb.

I det første løb får Jason en fin start, men er desværre ude i yderbanen rundt i svinget for enden af langsiden, og der får han lige en 'bredside' af en konkurrent, med det resultat at han bliver sendt af banen og ind i sandfanget - dermed er første løb ovre allerede inden det rigtig kom i gang. Og hvad værre var - drømmen om en samlet podieplacering blev nu mere fjern.

Inden det andet løb herskede der stor travlhed i Team BYGMA Jason Watt Racing teamet, bilen skulle tjekkes for skader, samt ikke mindst tømmes for sand, men Jason's trofaste stab fik bilen klar igen, så han kunne stille til start i det andet løb.

Andet løb startede Jason Watt på 13. pladsen, som sidste mand bland deltagerne i DTC mesterskabet, og han vidste at der skulle kæmpes hårdt hvis der skulle gode point med hjem.
Lige fra starten på løbet viste Jason at han ikke havde tabt modet, eller håbet om en top placering, allerede inde det første sving efter at starten var givet fri var den første placering vundet, og henover de resterende 12 omgange arbejdede han sig stødt og sikkert frem i feltet - det blev til den ene fine overhaling efter den anden, samt til nogle spændende dueller med konkurrenterne. Her var tale om top underholdning, samt opvisning i at racerløb kan være både tæt og spændende uden at man behøver at køre hinanden af banen.
Da de 12 omgange var kørt og Jason krydsede målstregen var det på en fornem 5. plads, som den mest overhalende kører i feltet.

Efter at være udgået i det først løb, og have kørt sig op på 5. pladsen i det andet løb, blev Jason's startplacering til finaleløbet en 9. plads, så han var helt klar over at der igen skulle ydes en ekstra indsats hvis han skulle nå podiet.
Og det kan nok være at han ydede en ekstra indsat, og hurtigt rykkede et par pladser frem i feltet, og senere blev det til yderligere et par pladser så nu var han på 4. pladsen lige bag mærke kollegaen Jens Reno Møller - de to kørte resten af løbet kofanger ved kofanger, men Jason fandt ingen vej forbi Møller, men tilgengæld var der igen tale om top underholdning - de to kører var virkelig spændende at følge!

Jason krydsede målstregen på 4. pladsen - lige nøjagtig en placering fra podiet, så drømmen var tæt på at lykkes selv om han blev kørt af banen i det første løb, men Jason fik vist at han har farten til at være med helt oppe foran, samt vist at han kan køre sig op gennem feltet når der har været modgang.

Inden Padborg Super Prix lå Jason Watt på 4. pladsen i DTC mesterskabet, og på trods af en nul score i weekenden første løb, var de 11 og 13 point han scorede i de to efterfølgende løb nok til at han kunne fastholde sin placering.