FIA Formel 2

Valencia - race 2

31/05/09

For Red Bull - Lukoil teamets canadiske kører Robert Wickens blev den første løbsweekend i den nye Formel 2 klassen en kæmpe succes, først satte han hurtigste tid i kvalifikationen, derefter vandt han lørdagens løb, og i dag vandt han igen på Valencia banen i Spanien.

Pole position og to sejre var udbyttet for Robert Wikkens denne weekend.
(Foto: FIA F2)

Efter de 17 omgange på den syd spanske bane kørte Robert Wickens over målstregen som vinder af løbet, men en sejrsmargen på 5,9 og 7,8 ned til Red Bull køreren Mirko Bortolotti fra italien samt østrigeren Philipp Eng fra European Racing Events, der besatte 2. og 3. pladserne.

Mirko Bortolotti sikrede sig 2. pladsen.

Svenske Sebastian Hohenthal sluttede løbet på 13. pladsen lige knapt 28 sekunder efter vindende Robert Wickens.
Feltets finske kører Henri Karjalainen kom over stregen som nummer 15 ud af de 25 startende kørere.

Henri Karjalainen tabte i dag til Sebastian Hohenthal i det 'nordiske mesterskab'.

I kampen mellem de tre Formel 1 sønner var det Henry Surtees der klarede sig bedst, han placerede sin racer (der iøvrigt er malet ligesom hans fars) på 12. pladsen.
Alex Brundle og Jolyon Palmer sluttede på de mindre gloværdige 24. og 24. pladser. Jolyon Palmer udgik endda allerede på første omgang!

Henry Surtees vandt 'F1 sønnernes duel' på Valencia.