Mesterskaber afgøres først efter fire udmarvende timer

Danish Endurance
Championship

30/09/08

DEC - Danish Endurance ChampionshipIntet er afgjort på forhånd i de tre klasser i den danske Mini Le Mans-serie
Lørdag den 4. oktober slutter årets sæson i Danish Endurance Championship. På Padborg Park skal det sidste af sæsonens Mini Le Mans-løb over fire timer køres, og det bliver et løb, som er vigtigt for en stor del af deltagerne. I ingen af de tre klasser er der nemlig noget afgjort på forhånd. Hverken når det gælder mesterskabstitler eller fordelingen af medaljepladserne.

Størst spænding om udfaldet finder man i klassen for de mindste biler op til 1600 cm3. Her er årets tre løb endt med tre forskellige vinderhold. Steffen Larsen/Tom Rørvig, Ishøj/Ørum Djurs, lagde ud med at vinde sæsonpremieren. Så tog Jens Erik Hansen/Jens Henrik Hansen/Flemming D. Olsen, Havdrup/Havdrup/Roskilde, over og vandt anden afdeling, inden Jørgen Hansen/Jesper Holden, Skærbæk/Rødding, sejrede i regnvejrsløbet på Padborg Park i slutningen af august.

Jørgen Hansen og Jesper Holden er med i titelkampen i klasse 1 på Padborg Park den første lørdag i oktober.
(Foto: Morten Alstrup)

På papiret tegner kampen om klassesejren og mesterskabet derfor til at skulle stå mellem de tre mandskaber, men andre hold har rent faktisk også mulighed for at snyde dem alle sammen og løbe med titlen. Yderligere fire mandskaber har nemlig teoretisk mulighed for at blive mestre, men det kræver naturligvis lidt uheld blandt topholdene og så naturligvis en løbssejr. Og det virker ikke helt umuligt for f.eks. Chris Larsen/Lasse Pedersen, Horsens/Juelsminde, da de har været på podiet i to af sæsonens tre løb.

Jævnbyrdigheden i klassen understreges også af, at ingen af holdene i mesterskabsopgøret har fået pokal med hjem fra alle årets løb. Det lokale mandskab Jørgen Hansen/Jesper Holden lagde således forsigtig ud med en sjetteplads, kom så på podiet i andet løb, inden de vandt den seneste afdeling. De ligger blot to points efter førerduoen Steffen Larsen/Tom Rørvig, og hvis de formår at holde mandskabet i den lyseblå Citroën AX bag sig, kan de faktisk godt tage mesterskabet, selv om sejren går til et helt tredje hold. Blot de ikke slutter for langt nede i rækkerne eller løber ind i problemer og eksempelvis skal have et pitstop for meget. Det kan nemlig ødelægge alle planer.

Mere enkelt er det for Martin Clausen/Ulrik Larsen, Skærbæk/Asperup. De har et solidt forspring i klassen for biler mellem 1601 og 2000 cm3, som betyder, at det kun er Jens Mølgaard/Christian Gjerløv, Aalborg/Århus, som kan tage mesterskabet fra dem. Sidstnævnte mandskab skal dog i offensiven på Padborg Park, hvis de skal tage titlen. Det er nemlig 15 points, der adskiller de to mandskaber, og med 30 points på højkant skal de mindst på podiet for at holde liv i deres titelchancer. Martin Clausen/Ulrik Larsen kan derimod tillade sig at køre mere taktisk. En sjetteplads i klassen er tilstrækkeligt til, at de kan vinde mesterskabet.

I klasse 3 for de største biler over 2000 cm3 skal der i år kåres nye mestre, efter at Tommy Schröter/Casper Kirk Johansen, Vojens/Vejle, har sat så mange points til, at de ikke kan genvinde sidste års titel. Men faktisk kan mesterskabet i år alligevel godt havne hos kørere med rødder i det syd- og sønderjyske område.

I klasse 3 kan både Kurt Thiim (305) og Jan Heiselberg (312) overtage titlen efter Tommy Schröter (i midten).

Den gamle Over Jerstal-dreng, Kurt Thiim, Luxembourg, fører nemlig mesterskabet efter to sejre på Padborg Park i en BMW M3 delt med brødreparret Claus Klostermann/Michael Klostermann, Solrød Strand/Gørløse, mens Jan Heiselberg/Thomas Vestergaard, i deres Ferrari 360 er nærmeste udfordrere. En joker i kampen i klasse 3 er de hurtige biler, der til tider godt kan være skrøbelige, hvorfor den mekaniske holdbarhed godt kan spille en afgørende rolle. Det profiterede Benny Andersen, Claus Q. Lausen, Aabenraa/Kruså, af ved sæsonpremieren, hvor favoritterne faldt fra, og de vandt. Sker det samme ved Endurance Finalen på Padborg Park, ja, så kan Benny Andersen/Claus Q. Lausen faktisk blive mestre…