Falch og Malberg's 4-timers debut

Sportscar Endurance
Championship

13/05/08

Søndag kørtes første løb i den nye Sportscar Endurance Championship, et 4-timers løb på Ring Djursland, og på startlisten stod David Falch og Michael Malberg fra Team Jobcar Racing.

David Falch og Michael Malberg stillede op i en Peugeot 207 Spider Cup racer, og foran sig havde de en meget hård arbejdsdag - meget hårdere end de havde kunne forudse!

I den kombinerede træning og tidtagning gav teamet meget af tiden til Michael Malberg, der her fik sin debut som racerbils kører, og samtidig sin debut på Ring Djursland, der ikke lige er den letteste bane at debutere på.

Michael Malberg.

Det betød samtidig at David Falch fik mindre tid i bilen, og dermed også mindre tid til at arbejde med dens setup, hvorfor man var rimeligt tilfredse med at slutte med 4. hurtigste tid.

Med en løbsdistance på 4 timer, er startplacering 4 ikke nogen katastrofe, der er masser at tid til at kæmpe sig frem i feltet, ligesom der både kan tabes og vindes tid i pitten, så både kørere og teamet var optimistiske forud for starten på løbet.

David Falch.

Den første halvdel af løbet forløb også ganske fornuftigt for de to Team Jobcar Racing kørere, der fulgte godt med de hurtigste kørere i klassen, men en for klassen hidtil ukendt faktor begyndte at blande sig i løbet!
Hidtil har der, både internationalt og nationalt, kun været kørt sprintløb med Spider Cup racerne, og da 4-timers løbet samtidig blev afviklet på en dejlig varm dag uden vind, begyndte bilerne at overophede.

Problemerne ramte mange af Spider Cup kørerne, og udviklede sig meget forskelligt. For David og Michael betød det at bilens motorstyring slog over på 'nødprogrammet', med det reslutat at man ikke kunne køre med fulde omdrejninger på motoren.

Teamet havde flere gange i løbet åbnet ned til motoren, for at løse problemerne med overophedningen.

Det var et problem der kostede flere ekstra pitstop, lange samtaler med de franske teknikere der var på banen, og som alt i alt kostede dem en top placering i løbet.
De kunne dog fuldføre de 4 timer, og kørte over målstregen efter 225 omgange, hvilket var 9 omgange fra den vindende bil, men stadig godt nok til en 7. plads i klassen og yderligere 10 point til David i mesterskabet.

Efter de to første løbsweekender, 2 sprintløb på Jyllands-Ringen og 4-timers løbet på Ring Djursland, er David stadig i front i mesterskabet.
Med en score på 47 point, er han nu henholdsvis 3 og 10 point foran Søren Zylauv og Tommy Schröter på 2. og 3. pladserne.

Den kommende weekend går det løs igen, hvor der i forbindelse med DTC weekenden på Ring Djursland, skal køres to sprint løb.