Godkendt start på Jyllandsringen

Super

06/05/08

MC-Basen Super Challenge af Martin –speed of light's teamets kørere
Martin –speed of light's 2 kørere deltog i den forløbne weekend i 1. afdeling af MC-Basen Super Challenge på Jyllandsringen med løb henholdsvis lørdag og søndag. Steen Hansen opnåede placeringer som henholdsvis nr. 6 lørdag og nr. 4 søndag, mens Steven Tirsgaard placerede sig som nr. 7 lørdag og nr. 5. søndag.

Det blev nogle spændende løb med flere nye kørere i serien samt deltagelse af de store 1000 m3 Super Bike maskiner og mange tilskuere på lægterne.

Lørdagens 2. tidtagning gav Steven Tirsgaard startplacering som nr. 4 i 1. startrække og Steen Hansen nr. 7 fra 2. startrække til løbet lørdag aften. 1. tidtagning lørdag morgen blev udelukkende benyttet til indkøring på banen, hvor svinget ind til opløbsstrækningen er ændret for motorcyklerne, således de kan køre ind på opløbsstrækningen med større hastighed.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Som nævnt startede Steen Hansen som nr. 7 i det første løb for ved det ternede flag at køre ind på en placering som nr. 6 efter flere rokeringer undervejs i løbet. Steven Tirsgaard startede fra en placering som nr. 4 og nede i 1. sving lå han som nr. 2, men denne placering kunne han ikke holde – kræfterne slap op efter en lang pause efter uheldet på Padborg Park i august 2000, og genoptræningen har kun stået på i nogle få uger. Han endte sluttelig som nr. 7 i feltet på 22 kørere.

I løbet søndag eftermiddag startede begge kørere i 2. startrække med Steen som nr. 6 og Steven nr. 8. Det blev en noget kaotisk start, idet Ronnie Ourø´s motorcykel stejlede lige foran Steven i startøjeblikket, og han måtte bremse og undvige for ikke at påkøre Ronnie. Det resulterede i, at Steven dumpede ned på 8 – 10 plads, mens Steen skød frem i feltet. Steen var helt fremme lige efter nr. 3 Kenn Jensen, men der manglede lige det sidste lille stykke, og han kunne passere målstregen som nr. 4. Det må retfærdigvis siges, at Steen virkelig har fået fart i motorcyklen, idet han kappede næsten 1 sekund af omgangstiderne fra 1. løb lørdag aften. For Steven blev det noget af en kamp op gennem feltet – efter den kaotiske start -, men han kunne trods alt slutte på den samlede 5. plads. Undervejs skar han næsten 1 sekund af sin bedste tid fra løbet lørdag aften, der var dog for langt op til teamkammeraten Steen.

Steen Hansen udtalte efter weekendens løb ”Jeg er meget tilfreds med placeringerne, men vil meget gerne lidt længere frem i feltet – det ville være fint med en placering på podiet. Sluttelig siger Steen, at den største overraskelse for ham er, at teamkammeraten Steven placerer sig så langt fremme i feltet efter den korte genoptræning, men jeg kender ham godt til, at hans vilje og stædighed nok skal komme til udtryk senere i sæsonen”.