Clio Cup - DK

Op, ned og op igen for Claus Christensen

05/05/08

Clio CupClaus Christensen har besluttet sig for at tage endnu en sæson i Renault Clio Cup klassen, men han har solgt sin Clio II racer og erstattet den med en ny Clio III model, den debuterede han med ved weekendens åbningsløb på Jyllands-Ringen hvor det både gik godt og skidt.

Claus Christensen lagde forsigtigt ud i den fri træning lørdag formiddag, hvor han placerede sig på 9. pladsen ud af de 18 startende kørere, og han var her lige over et sekund fra de hurtigste kørere i klassen.
Der var dog ingen tvivl hos Claus om at der var 'mere i posen endnu', så optimismen var i behold!

Det viste sig at være helt rigtigt, for i tidtagningen om eftermiddagen, satte Claus tingene på plads, og satte de to bedste tider, hvilket sikrede ham pole position til begge søndages løb, samt de første tre point til årets mesterskab.

I søndagens første løb lavede Claus en perfekt start og var først gennem svinget for enden af langsiden, men starten havde været lige god nok - og Claus blev idømt en 'stop and go' straf for tyvstart!

Efter at have udstået sin straf, var Claus langt bag feltet, og en sej kamp for at indhente konkurrenterne gik i gang, men med kun 8 af de 10 omgange tilbage var det en næsten umulig opgave at kæmpe sig tilbage i pointene.
Alligevel lykkedes det for Claus at køre sig op på 16. pladsen, efter at han måtte konstatere at der skal kæmpes hårdt for placeringerne, selv bagerst i feltet!

"Jeg havde ikke bemærket at der var to sæt startlys, så jeg sad helt 'krøllet sammen' for at se de nærmeste, hvilket næsten var umuligt med HANS systemet spændt på hjælmen, derfor fik jeg tyvstartet - det er brandærgerligt, men selvfølgelig min egen skyld" - udtalte Claus Christensen mellem de to Clio Cup løb.

Inden starten på det andet løb, var Claus oppe og tjekke placeringen på det andet sæt startlys, og med dem i sigte lavede han en flot start - og denne gang uden tyvstart. Desværre lavede Per Poulsen en endnu bedre start, så Claus kun var toer ind i første sving.
Claus lod ham dog ikke beholde føringen ret længe, så var han tilbage i spidsen af feltet, og kunne løbets resterende omgange kontrollere løbet, selv om han blev hårdt presset bagfra af Per Poulsen og Martin Clausen.

Efter de 10 omgange kørte Claus over målstregen 1,369 sekund før Per og 2,057 sekund før Martin.
Dermed var humøret igen højt i CCRacing, og de 20 point for sejren lunede selvfølgelig også.

Claus Christensen øverst på podiet efter race 2, her flankeret af Per Poulsen (2. pl.) og Martin Clausen (3. pl.).

Efter Åbningsløbet ligger Claus nu på 4. pladsen i mesterskabet, med 23 point.
Næste mulighed for at køre point ind til Clio Cup mesterskabet, får Claus i forbindelse med DTC weekenden på Ring Djursland den 17. og 18. maj.