Den Blå Avis MC 600 Challenge

Howard nummer to i MC 600 Challenge

MC600

17/10/07

Allan Howard Christiansen fra team Designa Racing sikrede den samlede 2. plads i Den Blå Avis MC 600 Challenge.

Jyllands-Ringen lagde bane til sidste afdeling af MC 600 Challenge i den netop overståede weekend, hvor Allan Howard sikrede sig sølvmedaljen sammenlagt under efterårssolens flotte stråler søndag under DM finalen sammen med alle bilklasserne. Det er et virkelig imponerende arrangement hen over lørdag og søndag med i underkante af 20.000 tilskuere.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Det sidste løb søndag blev dog udsat til efter bilklasserne, idet der forud for selve løbet kl. 1430 havde været et kæmpe oliespild, der var trukket rundt på en stor del af banen. Det havde ikke været muligt, at rense banen tilstrækkelig op forud for mc løbet, hvorfor løbet blev udskudt af sikkerhedsmæssige grunde samt for at få en sportslig korrekt afvikling af løbet, der afgjorde den samlede 2. – 3. og 4. plads. Ved udskydelsen af løbet kunne de efterfølgende bilklasser køre noget af den spildte olie bort fra banen, hvorefter der igen sikkhedsmæssigt kunne køres mc race på banen. Kørerne gav igen tilskuerne et par virkelig meget spændende og tætte løb søndag, hvor der deltog flere nye kørere i årets serie. Løbet blev dog kortet ned til 10 omgange i stedet for de sædvanlige 13 omgange, idet tiden nærmede sig sluttidspunktet, hvor der må køres på banen.

Allan Howard Christiansen skulle til løbet forsvare sin samlede 2. plads, men vi ved jo, at der blot skal små marginaler til, hvorefter den gode placering kan forsvinde op i den blå luft, så der var spænding i ryttergården forud for løbene, det var vigtigt ikke at tabe hovedet når starten gik. Allan Howard sikrede sig til begge søndagens løb en startplacering som nr. 4, og ved søndagens 1. løb kørte han en meget sikker 4. plads hjem ved meget klog og fornuftig kørsel uden at blande sig i slagsmålet mellem de 3 forreste kørere, hvor der virkelig blev kørt til grænserne. I søndagens 2. løb kørte Allan på et nyt Bridgestone dæk, hvor han igen ikke skulle dumme sig for på den måde, at smide sølvmedaljen væk, hvilket resulterede i, at på samme meget sikker og fornuftig måde kørte en 5. plads hjem med god luft i begge retninger. Allan Howard udtalte efter løbene, at han er meget tilfreds med sin hidtil bedste placering i Den Blå Avis MC 600 Challenge, samt at Bridgestone dækkene her på det sidste virkelig har fået bid i banen, og hvis det havde været påkrævet i det sidste løb, kunne han presse den rød/sorte Yamaha op blandt de 3 første. Allan Howard slutter med at sige, at årets MC600 Challenge havde været en meget stor bredde i toppen af klassen, hvor der havde været mange om buddet på placeringerne ved hvert løb.

Steen Hansen havde som et af sine mål op til løbet at rykke frem i den samlede stilling, hvilket lykkedes, idet han sluttede på en samlet 7 plads, men det var ikke muligt at vippe René Prang bort fra den samlede 6. plads. Til begge løb startede Steen Hansen fra en placering som nr. 7, og i det første løb om søndagen blev det også til en samlet 7. plads efter, at han i lang tid lå lige efter Renè Prang og Ronnie Ourø, men der blev et lille hul op til dem, og det var ikke muligt at få hullet lukket. Det sidste løb søndag var næsten en tro kopi af det første løb, idet der straks blev et lille gab op til de forankørende, der ikke blev lukket, men alligevel sluttede Steen Hansen på den samlede 6. plads, hvor Steen Hansen på vanlig vis, trak den rød/sorte YZF R6er op på baghjulet foran tilskuerne på opløbsstrækningen for til sidst, at sætte den ned foran VIP tribunen for enden af langsiden. Efter løbet udtalte Steen Hansen, at han set over hele sæsonen var godt tilfreds, og han også kunne mærke den større konkurrence i top 10, men det er kun positiv set ud fra sportens side, men nu skulle der gøres klar til en ny spændende sæson i 2008.

Ole Kristiansen lavede en kanontidtagning, der gav han en startplacering som nr. 6. i det første løb lige foran Steen Hansen, der skulle forsvares, hvilket igen ville give ham rigtig gode point i den samlede stilling op til Jørgen Vendelbo. Ole Kristiansen fik en god start i det 1. løb søndag, men på 2. omgang kom Steen Hansen forbi, og i sine bestræbelser på at passere ham igen, måtte Ole K. en tur ud i græsset, hvorefter han skulle køre sig op fra en sidsteplads for at ende som nr. 16. I søndagens sidste løb startede Ole K. fra en 12. plads for at ende på en sluttelig 10. plads efter de sædvanlige dyster med konkurrenterne og Jørgen Vendelbo lige i hælene, hvilket resulterede i en samlet 11. plads. Ole K udtalte efter løbet, at det havde været en spændende sæson, hvor han her til sidst havde vist, at han har farten, og nogle gange har stukket næsen frem i løbene. Sluttelig siger Ole K. at teamet Designa Racing virker utrolig velfungerende og professionelt, hvilket ikke mindst kom til udtryk efter Steven Tirsgaards uheld på Padborg Park og senest ved Karsten Tirsgaards sygdom, hvor de øvrige hjælpere omkring holdet automatisk tog over med arbejdsopgaverne, og det hele blot kørte videre på sædvanlig vis, hvilket tyder på en utrolig god opbygget organisation på alle pladserne, og han har været glad for, at være med som kører i teamet.

Jacob Filtenborg kørte som sædvanlig på nr. # 31, hvor han skulle rette op på indtrykket fra Padborg Park, og det må man sige, at han gjorde. Han kvalificerede ind som nr. 19 til begge løb, hvor han også i det første løb sluttede på en samlet 19. plads. I det andet løb havde han lidt afstand op til den forankørende, men da han blev passeret fik Jacob F. pludselig fart i YZF R6eren, og han kørte nogle rigtig hurtige omgange for at slutte på en samlet 17. plads. Jacob F. udtalte efter løbene, at Yamahaen kan køre utrolig godt, og der er meget fart i R6eren, det er kun ham selv, der skal vænne sig til mc.en sammen med noget mere rutine, men det komme stille hen ad vejen. Sluttelig siger Jacob F., at han har købt R6eren til brug i den kommende sæson, idet han virkelig føler sig godt tilpas på cyklen.

Der skal samtidig lyde en stor tak til alle Designa Racings sponsorer i sæsonen 2007, idet det ikke uden deres hjælp og støtte har været muligt, at køre en flot sæson igennem.

Samtidig en tak til teamets kørere, mekanikere, familie og alle de øvrige hjælpere omkring teamet, vi har endvidere været meget glade for alle vores gæster gennem sæsonen, som vi håber, at have givet en god oplevelse i ryttergården samt rundt på de forskellige baner, hvor vores kørere på deres rød/sorte Yamaha R6ere har deltaget.