Special Saloon Car

Honda ProRacing i modvind

Special Saloon
19/09/07

Som sædvanlig var der action, spænding og dramatik i SSC klassen til Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen, og man fristes til at sige som sædvanlig var Honda Proracing en stor bidragsyder ikke mindst til dramatikken.

Siden sidste løb på Padborg i Juni er der sket meget i team Honda ProRacing, hvor det vigtigste er at motorstyringsproblemerne er løst. Dette er sket med hjælp fra Christian (CE) fra Honda klubben, der fandt ud af at den væsentligste fejl var en manglende MAP sensor. En stor tak for hjælpen skal lyde til Christian. Med den monteret, blev det muligt at justere motoren ordentligt ind og få lidt ekstra heste, men nok så vigtigt en del mere moment ud af motoren.

Som sædvanligt for Honda ProRacing var ambitionerne i top før Grand Prix'et, så en 6. og 5. plads i tidtagningen, var ikke helt tilfredsstillende. Placeringerne skyldtes langt hen ad vejen at bilen ikke sporede som den skulle, men det fik mekanikerne Bent og Peter klaret til selve løbet.

Første løb:
Honda’en kommer godt fra start og vinder en placering allerede inden første sving, men allerede i andet sving er det ved at gå galt, der er ikke ordentlig varme i dækkene, og Jakob Borum måtte kæmpe for at holde den på banen. Det kostede 5-6 placeringer.
På de næste 2 omgange genvindes samtlige tabte placeringer, således at Borum lå samlet nr 16 efter 3 omgange, et bevis på at både bil og chauffør er yderst konkurrencedygtige, MEN første sving for enden af langsiden på 4 omgang går det galt, lidt for meget fart i svinget, og stadig lidt for kolde dæk sender Honda’en rundt om sig selv og ind på græsset på indercirklen, hvilket koster en bagatel af 9 placeringer, så Borum nu lå nede på en samlet 25. plads.
Herefter var det blot et spørgsmål om at komme så langt op i feltet som muligt. Et kort resume af løbet set fra Honda’en: 3. omgang, 16. plads, 4. omgang: 23 plads, 11. omgang og slutplacering: 14. plads. 9 placeringer genvundet på 7 omgang giver godt ræs og gode overhalinger, men for få point på kontoen.

Andet løb:
Jakob laver en kanonstart, og henter 3 placeringer i de 2 første sving, men på vej ud på den korte langside snitter Claus Klosterman Jakob Borum, og sender Jakob en tur ud i sandet, hvor Honda’en forblev parkeret resten af løbet.

En særdeles ærgelig Jakob Borum måtte sande at det heller ikke blev denne weekend resultaterne kom. På trods af mange uheld og meget modvind både med materiellet og på banen, er håbet om en topplacering i gruppe 1 bestemt ikke opgivet, der er 5 løb endnu og kun 10 point op til 4. pladsen.