Designa Racing havde en god weekend

MC600

11/07/07

- til Roadrace Festival på Jyllandsringen
Den Blå Avis MC 600 Challenge med 2 løb på Jyllandsringen som en del af DM for de store klasser på Roadrace Festivalen på Jyllandsringen lørdag/søndag med teamets 4 kørere gav følgende placeringer til teamets kørere: Allan Howard Christiansen nr. 1 og 7, Steven Tirsgaard nr. 6 og 3, Steen Hansen nr. 10 og 8 samt Ole Kristiansen nr. 8 og 13.

Det var under meget skiftende vejrmæssige betingelser, idet lørdagens tidtagning blev kørt på en tør bane, medens løbet lørdag var et rigtigt regnvejrsløb, medens søndagens løb blev afviklet på en tør bane med en kraftig blæst fra vest. Samtidig deltog kørerne i søndagens sidste løb i et free for all over 550, hvor de store super bike maskiner også deltog, men det var tilsyneladende ikke noget problem, idet Steven, Allan og Steen på deres Yamaha YZF R6ere distancerede de større mc'ere.

Allan Howard Christiansen havde en startplacering som nr. 7 til det 1. løb lørdag, men den våde bane passede ham fint, og han kopierede det sidste regnvejrsløb fra Padborg Park, hvor han endnu engang lavede en opvisning i regnvejrskørsel og sluttede på en sikker 1. plads hele 12,8 sek. foran nr. 2 over de 15 omgange på Bridgestone dækkene. Søndagens løb startede han fra pole position, men kunne ikke fastholde 1. pladsen, og sluttede på en samlet 7. plads med smerte i sin venstre arm, der stammer fra et tidligere styrt i sin karriere. I løbet free for all sluttede Allan på 3. pladsen. I den samlede stilling i Den Blå Avis MC600 Challenge er Allan på 2. pladsen med 138 point og rykkede tættere på 1. pladsen, hvor Kim Phillip har 147 point.

Allan Howard Christiansen.
(Foto: Morten Kimer Hansen)

Steven Tirsgaard kvalificerede sig under lørdagens tidtagning på 3. pladsen til starten af 1. løb i serien senere lørdag, men til Stevens ærgrelse blevet løbet afviklet under meget vanskelige forhold på en meget regnvåd bane, men efter meget sikker kørsel endte han på 6. pladsen, og hans tider under løbet gav en 7. startposition til søndagens løb. Under søndagens warm up ”døde” motoren på hans Yamaha YZF R6er, og mekanikere samt andre fra teamet fik travlt med, at skifte en ny uprøvet motor til Stevens mc, og den blev klar til eftermiddagens løb i MC 600 Challenge. Det var nu spændende, hvordan motoren ville reagere under løbet, men det viste sig, at alt fungere fint, og Steven kørte sig op på en samlet 3. plads på podiet. Det var flot klaret af kørere og folk omkring teamet med klargøring af ny mc til Steven. Steven skulle også deltage i dagens sidste løb free for all, hvor han dog måtte starte som sidste mand, grundet manglende kvalifikationstid. Det skulle dog vise sig, at han virkelig ønskede at vise sine evner på R6eren, idet han kørte op gennem hele feltet, for til sidst at slutte på 1. pladsen efter en drabelig dyst med vinderen af 2. løb i MC 600 Challenge Søren Lauridsen.

Steven Tirsgaard.

Steen Hansen havde under lørdagens tidtagning kvalificeret sig som nr. 8 til eftermiddagens løb, men en fugtig og regnvåd bane passer ikke Steen specielt godt, og han dumpede ned på en sluttelig 10. plads passeret af flere kørere, som han normalt skal lægge bag sig, men hans bedste tid undervejs i løbet kvalificerede ham kun til en startplacering som nr. 12 i søndagens løb i serien. Til Steens store tilfredshed var der en dejlig tør bane til søndagens løb, hvor han hurtig kørte sig op på en 8. plads, men der var for langt op til de forankørende, der var stukket af tidligere i løbet, medens han skulle avancere fra 12. startplacering. Det kunne virkelig mærkes på Steen, at der i dagens sidste løb i free for all virkelig skulle køres op gennem feltet, hvilket også skete, idet han sluttede på en samlet 4. plads bl. a. foran de store super bike maskiner.

Ole Kristiansen kvalificerede sig ind som nr. 12 til lørdagens 1. løb i Den Blå Avis MC 600 Challenge, men som bekendt var det et regnvejrsløb, og det passer Ole virkelig fortrinlig, hvilket han straks bevidste i løbet, idet han sluttede af som nr. 8 ved det ternede flag – han er bare god under kørsel på de våde baner. Det gav samtidig en 8. startplacering til søndagens løb. Det viste sig dog hurtigt, at han fik meget svær ved at holde sig på 8. pladsen, og han endte i en gruppe på 4 kørere, der virkelig kæmpede intens om placeringerne fra nr. 10 til 13, hvor Ole sluttede på 13. pladsen – vi kan nok synes, at det havde han ikke fortjent, men sådan forløber selve løbene til tider.

Speakeren på Jyllandsringen udtalte før søndagens løb i Den Blå Avis MC 600 Challenge, at publikum virkelig ville få noget med fart på og nogle tætte dyster, man må sige, at hans forudsigelser til fulde blev opfyldt ved det race kørerne gennem hele feltet viste publikum – det vil publikum garanteret gerne se noget mere af ved de kommende løb i serien.

Det var ikke kun de faste kørere i teamet, der havde succes, men Stevens mekaniker Jacob Filtenborg vandt på sin Yamaha YZF R6er i serien rookie II 1 foran 29 andre kørere i feltet. Det var hans første sejr, og man må sige, at Jacob havde svært ved at få armene ned, men sejren har han virkelig fortjent, og tiderne han præsterede på banen peger i den rigtige retning.

Simon Tirsgaard deltog også i denne weekend i den tyske ADAC Junior Cup på den flotte bane på Salzburgring i Østrig på sin Aprilia 125 m3, og endelig lykkedes det Simon at komme forbi det ternede flag uden at blive kørt af banen. Opsætningen til kvalifikationen blev ikke helt optimalt, og Simon skulle starte fra en placering som nr. 36, som han forsvarede og avancerede til en slutplacering som nr. 32 – det vil virkelig give Simon ro til de kommende løb, idet han nu kom forbi det ternede flag.

Det næste løb i Den Blå Avis MC 600 Challenge er på Padborg Park d. 18. - 19. august sammen med de øvrige klasser i DTC serien.