Philips mesterskabsdrømme 'druknede' lidt

28/06/07

- på Padborg Park
DTC løbene ved weekendens Padborg Open næsten druknede i regn, noget som desværre fik stor indvirkning på Team Essex Development køreren Philip Andersens resultater.

Weekenden startede ellers fint for Philip Andersen, der i lørdagens fri træning kørte 6. hurtigste tid, kun 0,3 sekund bag den hurtigste af DTC kørerne - Jan Magnussen.

I tidtagningen sidst på eftermiddagen kørte Philip sig til en plads i 'Super Pole', hvor han sluttede med at sætte 10. bedste tid.

Til søndagens warmup viste vejret sig fra den værste side, regnen silede ned over Padborg Park og gjorde forholdene meget van(d)skelige for kørerne, og nok specielt for de baghjulstrukne biler.
Alligevel kørte Philip sin BMW rundt i en tid der rakte til en 7. plads, så alt så godt ud til det første løb der skulle startes fra 10. pladsen.

Igen til det første løb silede regnen ned, og den glatte bane og det ringe udsyn i spray'en fra de foran kørende biler snød Philip lidt på vej ud på anden omgang, hvor han missede bremsepunktet for enden af langsiden.
Heldigvis er der lige netop her indkørslen til pitten, så den vej tog Philip, men selv om han og BMW'en slap uskadt, så kostede det en del placeringer.
Da han igen kom ud på banen efter den lange vej rundt i pitten, var han rykket tilbage på 23. pladsen. Den resterende del af løbet blev brugt på igen at tilkæmpe sig nogle af de tabte placeringer, og der blev taget flere placeringer, men undervejs var han lidt for hård ved konkurrenterne, hvilket udløste en 20 sekunders tidsstraf, der rykkede ham fra den 15. plads han kom i mål på, tilbage på 20. pladsen.

Samme 20. plads blev også Philips startplacering til det andet løb, hvorfor der allerede fra start af var lagt op til hårdt arbejde, hvis der skulle point med hjem.
Løbet starter fint for Philip der får en god start, og allerede er rykket op på 11. pladsen efter 1. omgang.
Desværre skyltes den gode start, og de vundne placeringer efter dommernes mening en tyvstart, hvilket kostede Philip 20 strafsekunder.
De næste omgange henter han yderligere et par placeringer så han rykker op på 9. pladsen.
Men midt i løbet giver regndækkene på han racer op, og han må se sig passeret af kører efter kører. Philips og teamets satsning på regndækkene viste sig her ikke at være den helt rigtig, da banen tørrede op allerede tidligt i løbet hvilket foresagede at regndækkene blev alt for varme, og dermed mistede deres greb i banen.
Slutresultatet blev derfor en noget skuffende 19. plads.

Da startplaceringerne til finale løbet udregnes ved at lægge placeringerne sammen for de to første løb, kvalifikationsløbene, måtte Philip her sig sig henvist til en startplacering som nummer 18, så endnu en gang var der lagt op til hårdt arbejde for Philip, hvis der skulle nogle point med hjem til mesterskaberne.
Igen får Philip en god start, og denne gang var der ikke tale om tyvstart, efter første omgang er han oppe på 12. pladsen!
Yderligere en placeringe vindes på 4. omgang, men tabes igen et par omgange senere, herefter formår Philip at fastholde placeringen løbet ud, som han dermed slutter på 12. pladsen.

Weekenden på Padborg Park blev en dyr weekend for Philip rent mesterskabsmæssigt, her plejer han at ligge blandt topscorene, men denne weekend kom der ikke mange point på kontoen.
I DTC Cuppen blev det til 22 point, og her rykkede Philip ned på en samlet 3. plads.
Også i selve DTC mesterskabet var scoren denne weekend mager, her blev det kun til 4 point, hvilket betødt at Philip rykkede ned på 8. pladsen.
I det sidste mesterskab - Team Mesterskabet - blev det ligeledes til 4 point, og Team Essex Development teamet ligger nu placeret som nummer 8.

Padborg Open var det sidste løb i forårssæsonen, og det markerede samtidig at deltagerne i DTC serien nu er halvvejs gennem dette års mesterskab.
Det næste løb, der også afholdes på Padborg Park, køres den 18. og 19. august.