MC600
Challenge

26/06/07

Allan Howard Christiansen gav opvisning i regnvejrskørsel
Padborg Park lagde bane til 3. afdeling af motorcykel serien Den Blå Avis MC 600 Challenge med 2 løb i den forløbne weekend samt deltagelse af de 4 kørere fra teamet, hvor Allan Howard Christiansen kørte sig til placeringer som henholdsvis nr. 1 og 2 i de 2 løb, Steven Tirsgaard nr. 4 og 14, Steen Hansen nr. 9 i begge løb og Ole Kristiansen nr. 8 og 10 i løbene.

Vejrmæssigt blev det en noget omskiftelig affære på Padborg Park her i weekenden, hvor opsætning og dækvalg på mc.erne blev en problematisk affære for kørerne og deres mekanikere.

Lørdagens 1. tidtagning var på en tør bane, medens 2. tidtagning var en blanding af våd- og tør bane, hvor dækkene flittigt blev skiftet undervejs i tidtagningen.

Søndagens 1. løb var et rigtigt regnvejrsløb, hvor Allan Howard Christiansen gav en opvisning i eminent regnvejrskørsel på sin Yamaha YZF R6er på Bridgestone dæk, hvor han over de 10 omgange distancerede de øvrige kørere med mindst 10 sekunder – det var en flot opvisning.

(Foto: Designa Racing)

Det 2. løb startede med en våd bane og lidt tør spor for efterhånden som løbet skred frem for til slut at ende med et begrænset tørt spor rundt på banen – ikke de optimale betingelser for kørerne.

Allan Howard Christiansen kvalificerede sig som nr. 6 i tidtagningen til det første løb, men som bekendt blev det et rigtigt regnvejrsløb, hvor han straks gik i front for derefter hele tiden at udbygge føringen for til slut at have distanceret feltet med mindst 10 sekunder. Han startede som nr. 1 i 2. løb, men Kim Phillip smuttede forbi, hvorefter det blev en dyst med Allan lige i hælene på ham, men undervejs i løbet havde han en udskridning, der sendte ham noget tilbage, men alligevel sluttede Allan på den samlede 2. plads. Samlet en god weekend på Padborg Park med en placering øverst på podiet. I forbindelse med regnvejret søndag formiddag til det første løb sagde Allan ”at det lige var hans ønskevejr, idet han efterhånden har lært kunsten, at køre under disse forhold”, hvilket også tydeligt viste sig.

Steven Tirsgaard ønsker modsætningsvis tørvejr og under lørdagens tidtagning havde han også sat 2. bedste tid – meget tæt på Kim Phillip 0,144 sek. efter – og sluttede første løb under regnvejret på 4. pladsen. 2. løb startede han som nr. 5, men undervejs i løbet måtte han ned i det meget glatte første sving efter langsiden – ligesom mange andre i feltet. Han avancerede derefter meget op gennem feltet, men under forceringen kom han i forbindelse med nogle overhalinger ud på det meget våde og glatte underlag i et af svingene, hvorefter han måtte en tur ud i sandet, hvilket resulterede i, at han endte på en samlet 14. plads. Steven udtaler,” at han er meget tilfreds med Yamaha YZF R6eren efter den ændrede opsætning af cyklen, og i særdeleshed efter den tilfredsstillende tidtagning lørdag, og han ser frem til næste løb på Jyllandsringen”.

Steen Hansen kvalificerede sig som nr. 7 i lørdagens første tidtagning, og da banen var våd til 2. tidtagning blev der ikke flyttet på denne startplacering. Steens ønskevejr til løbene er under ingen omstændigheder regnvejr, men som bekendt blev der regnvejr til det første løb og våde og fugtige baner til det andet løb. I regnvejrsløbet sluttede han som nr. 9, hvorefter han startede som nr. 10 til det andet løb, for igen at slutte på en samlet 9. plads efter 2 meget forsigtige og velkontrollerede løb. Steen ser frem til, at forbedre sin samlede 8. plads i den sammenlagte stilling efter 3 afdelinger af Den Blå Avis MC600 Challenge.

Ole Kristiansen kvalificerede sig som nr. 13 til søndagens første løb, og i regnvejret kørte han sig frem til en meget flot 8. plads i feltet lige foran Steen Hansen – det passede ham rigtig godt – og samtidig ændrede han også opfattelsen af, at han altid skulle ende på 10. pladsen. Til søndagens løb startede han som nr. 8, og på et tidspunkt var Ole helt oppe på 5. pladsen, men uheldigvis blev han påkørt og måtte også en tur i asfalten rundt i opløbssvinget sammen med 3 andre kørere, men alligevel sluttede han på en samlet plads som nr. 10, hvilket gav en weekend i top 10. Ole udtalte efter løbet, ”at han har det fint med regnvejrsløb samt man hele tiden blot skal holde på, idet man selv pludselig kan være placeret helt fremme i forbindelse med udskridninger og afkørsler, men det kan selvfølgelig også komme til en selv”.

I den samlede stilling i Den Blå Avis MC600 Challenge er Allan Howard Christiansen nr. 2 - 104 point, Steven Tirsgaard nr. 3 - 91 point, Steen Hansen nr. 8 – 50 point og Ole Kristiansen nr. 10 med 31 point efter 3. afdeling.

Pernille havde taget initiativet til fællesspisning blandt alle kørere og hjælperne til Sankt Hans aften, og det må siges blev en succes, idet 70 personer havde tilmeldt sig fællesspisningen tilberedt af Morten Kimer med hjælpere. Spisningen blev afholdt inde i Århus Motorsport store telt, der er i forbindelse med deres trailer med køkkenfaciliteter lige ved siden af Ryttergården til motorcyklerne. Hermed en hjertelig tak til Morten, Pernille, Pauline og Karina for det fine arrangement, der skal samtidig lyde en stor tak til Århus Motorsport for deres udlån af faciliteter.

Simon Tirsgaard har også i den forløbne weekend deltaget i den tyske serie Adac Cup på Nürnburgring, hvor de havde nogle gode træningspas fredag, medens tidtagningen lørdag blev kørt i regnvejr, hvor Simon kvalificerede sig som nr. 16. I søndagens løb blev Simon kørt af banen i det første sving sammen med yderligere 1 kører. Det var en kører, der forsøgte, at lave en overhaling indenom, men han styrtede, og ramte ind i Simon plus yderligere 1 kører der væltede. Simon kom op og kørte videre, men kun 1 omgang, idet styret var bøjet, og det var helt umuligt at fortsætte – surt – surt. Bedre held næste gang på Salzburgring i Østrig d. 6. til 8. juli.