25/06/07

Clio Cup- for Claus Christensen
Siden Claus Christensen fra CCRacing i år skiftede fra Saxo Cup til Clio Cup, har hans indlæringskurve hele tiden gået stejlt opad, og ved weekendens Padborg Open på Padborg Park kunne han høste frugten af indsatsen.

Claus Christensen viste allerede under den fri træning lørdag formiddag at han denne weekend var både helt tændt og meget hurtigt kørende.
I noget der næsten må betegnes som den mest tætte fri træning, sluttede de første 16 af de 23 Clio Cup kørere inden for et sekund af hinanden. Blandt dem placerede Claus sig på 5. pladsen, kun 0,391 sekund fra den hurtigste tid.

Claus Christensen.

Ved frokostid var det så tid til kvalifikationen, der blev kørt på en meget regnvåd og lumsk bane, men Claus' hjælpere i CCRacing teamet, havde sat Clio'en helt rigtig op, hvilket resulterede i en 3. plads til Claus. Dermed havde han scoret weekendens første point.

Med en startplacering i anden startrække, var Claus rimelig optimistisk forud for det første løb, der blev kørt søndag formiddag, hvor det igen regnede, og hvor han vidste at setuppet på Clio'en bare passede til banen under disse forhold.
Et, to og tre på startgridden, var også de tre første ind i svinget for enden af langsiden, og trods flere angreb specielt i starten af løbet holdt de tre kørere stand samtlige løbets 10 omgange, hvilket betød en 3. plads til Claus, og dermed en tur på podiet, samt ikke mindst 15 point til mesterskabet.

Claus Christensen på 3. pladsen, her sammen med løbets vinder Petter Granlund og Brian Mikkelsen på 2. pladsen..

Havde weekenden indtil nu været en succes for Claus, så må man nok sige at det vendte i det andet løb, som han startede fra 5. pladsen.
Der var endnu en gang tale om et løb på våd bane, noget som tilsyneladene passede Claus godt denne weekend, men allerede på de første par omgange måtte han afgive et par pladser til et par temmelig hårdt kørende konkurrenter, og på løbets 6. omgang var det hele slut med bilen solidt plantet i sandfanget ude i Big Mag svinget.

Claus' egen kommentar til dette løb var følgende:
"Nu var det lige gået så godt, vi havde vist at både setup og farten er der, og så kom vi til det andet løb. Her får jeg ikke den bedste start, og samtidig bliver jeg påkørt temmelig hårdt bagfra i det første sving, hvilket koster lidt placeringer, omgangen efter bliver jeg påkørt på begge sider og må igen se mig overhalet" - udtaler Claus Christensen - "Herefter starter en sej kamp for at vinde pladserne tilbage igen, hvilket lykkes på de næste par omgange med et par rigtig gode overhalinger, men i den fortsatte jagt på endnu en topplacering kommer jeg for hurtigt ind i Big Mag svinget og kører af banen, hvor jeg kommer til at sidde fast i sandfanget. Men alligevel syntes jeg det er 'fint nok', jeg fik vist at nu fungerer det, og jeg er kommet med op i tempoet forrest i feltet. Desværre ser raceren ikke særligt godt ud, den er blevet 10 centimeter kortere bagi, og begge sider er slemt medtaget på den, så der forestår et stort stykke arbejde med at få den klar igen."

Pointhøsten på 16 point giver Claus en samlet score på 58 point, samt en 8. plads i mesterskabet nu hvor kørerne holder sommerpause - en sommerpause der nok bliver temmelig travl for Claus og CCRacing gutterne, da Clio'en skal i opretter bænk, for igen at blive racerklar.

Efterårssæsonen starter på Padborg Park den 19. august.