Howard indtog sin 1. podieplacering

MC600

13/06/07

- for Designa Racing
Designa Racings 4 faste kørere deltog i den forløbne weekend i 2. afdeling af Den Blå Avis MC600 Challenge på Jyllandsringen med 2 løb søndag, hvor Allan Howard Christiansen opnåede placeringer som nr. 2 og 4.

Steven Tirsgaard placerede sig som henholdsvis nr. 2 og 5, Steen Hansen som nr. 7 og 8, medens Ole Kristiansen opnåede 2 placeringer som nr. 10. Wildcard køreren Søren Bille placerede sig som nr. 18 og 19 i de 2. løb.

Lørdagens tidtagning gav startplacering til Steven nr. 2, Allan nr. 3, Steen nr. 6, Ole nr. 10 og Søren som nr. 16 til søndagens 1. løb på deres Yamaha YZF R6ere.

Det blev en meget varm affære på Jyllandsringen under søndagens løb, idet termometeret rundede de 29 grader, og køreforholdene var langt fra optimale for kørerne på den meget varme asfalt, ligesom kørerne var meget mærkede af varmen under og lige efter løbene – det var rigtig godt med noget koldt vand i hovedet.

Motorcyklerne blev også meget varme under løbene, men til de næste løb bliver der måske mulighed for at montere ekstra køler, hvilket gerne skulle afhjælpe disse problemer. Kørerne havde et møde søndag morgen, hvor deres samlede indstilling var, at der skulle være mulighed for nævnte ekstra køler fremadrettet.

Allan Howard Christiansen starter som nævnt fra en placering som nr. 3 i søndagens første løb, men undervejs i løbet måtte han efter flere dueller med andre kørere lade sig ”nøje” med en 4. plads, men det skulle vise sig, at det ville han ikke lade sig nøje med, idet han i eftermiddagsløbet kæmpede sig til en meget flot placering som nr. 2, hvorved han fik sin første placering på podiet for Designa Racing. Vi er ret sikre på, at det ikke bliver Allans sidste podieplacering i Den Blå Avis MC600 Challenge efter hans lovende kørsel i de 2 løb.

Steven Tirsgaard starter fra 2. pladsen i det første løb, hvor han forsøgte at følge Kim Phillip, men det lykkedes ikke, og efter dyster med konkurrenterne sluttede han også på en samlet slutplacering som nr. 2. I 2. løb søndag starter han fra en placering som nr. 3, og var oppe på en 2. plads, men det kneb lidt med vejgrebet hen gennem løbet, og han sluttede på en placering som nr. 5 - der er stadig nogle ting, der kan rettes ind på R6eren.

Steen Hansen starter som nr. 6 efter tidtagningen til søndagens første løb, og efter nogle rokeringer i feltet sluttede han som nr. 8 med god luft både til den forankørende og køreren lige bag ham.

Til søndagens 2. løb søndag starter Steen fra en placering som nr. 7, og der forløb en 2 – 3 omgange af løbet inden der rigtig kom fart i Yamahaen, hvilket igen bevirker, at det er meget besværligt at komme op igennem feltet og hans slutplacering blev en plads som nr. 7. Til næste løb på Padborg Park om 14 dage skal vi gerne have Steen med fra starten af løbet.

Ole Kristiansen havde en tidtagning og tid i det første løb, der gav ham en startplacering som nr. 10 i begge de gældende løb om søndagen, og for at gøre det hele til et rent 10 tal sluttede han som nr. 10 i begge de gældende løb om søndagen – ”vi må sige til Ole, at det ikke er ensbetydende med slutplaceringer som nr. 10, når kvalifikations tiderne er en 10. plads,” men alt i alt kører kører Ole utroligt stabilt, og han har ikke fået konkurrencetræning som de 3 øvrige kørere senest i Assen, Holland, i IDM serien.

Wildcard køreren Søren Bille starter til det første løb søndag som nr. 16 for at ende på en placering som nr. 18, medens han i søndagens 2. løb startede fra en placering som nr. 17, og endte på en placering som nr. 19 i 2. afdeling af Den Blå Avis MC600 Challenge.

(Foto: Anders Rasmussen og Morten Kimer Hansen)