Perfekt sæsonstart for Philip

Danish
Touringcar

07/05/07

Som regerende mester i Danish Touringcar Championships Privat Cup, var forventningerne til BMW køreren Philip Andersen fra Team Essex store, og dem indfriede han på bedste vis ved weekendens Åbningsløb på Jyllands-Ringen.

Lørdagens program for DTC kørerne ved Åbningsløbet startede med en fri træning, hvor Philip sluttede på 7. pladsen ud af de 26 startende kørere, og som den næsthurtigste af Privat Cup kørerne.

I eftermiddagens tidtagning, hvor det galdt om at være mellem de 12 hurtigste for at komme med i Super Pole kørslen, placerede Philip sig på 6. pladsen.

I Super Pole'en kører hver deltager en timet omgang på banen, her forbedrede Philip sin tid fra de to foregående kørsler med 0,3 sekund, alligevel måtte han bagefter konstatere at det 'kun' blev til en 10. plads - en lille kørerfejl i 'Hestesko-svinget' kostede en topplacering.

Søndag startede med en warmup, og her var Philip tilbage i topform, han sluttede med 6. hurtigste tid, under et sekund fra de hurtigste og igen nummer to i Privat Cuppen.

Som noget nyt i år kører deltagerne i år to kvalifikationsheat, samt et finale heat - modsat tidligere hvor man kørte en prefinale og en finale.
Kvalifikationsheat er med rullestart, og finalen med stående start.

Første kvalifikationsheat udviklede sig positivt for Philip, han kunne her køre sig op på 7. pladsen, hvilket sikrede ham et stærkt udgangspunkt til det andet kvalifikationsheat, da man vender de første 8 kørere på startgridden, så nummer et i løbet skal starte som nummer 8, nummer to som nummer syv, o.s.v.
Philips 7. plads blev dermed til en 2. plads på startgridden til det andet kvalifikationsheat.

Ligesom i det første kvalifikationsheat, skulle der i andet heat ligeledes køres 13 omgange, her måtte Philip afgive nogle placeringer til de proffesionelle kørere, og han krydsede målstregen på en 6. plads, men han var kun 3 sekunder fra den vindende kører så det var utroligt tæt race til den sidste meter.

Startopstillingen til den altafgørende finale beregnes ved at man lægger kørernes placeringer sammen fra de to kvalifikationsheat, og den kører med det laveste tal skal naturligvis starte forrest.
Efter sammentællingen endte Philip med en startplacering som nummer 8, og havde dermed et god mulighed for at køre et godt resultat hjem i finaleløbet.
Og en flot placering blev det da bestemt også til efter de tretten omgange, hvor han sluttede på en generel 5. plads, samt ikke mindst på 1. pladsen i Privat Cuppen.

Rent pointmæssigt scorede Philip henholdsvis 9 og 11 point i de to kvalifikationsheat, samt yderligere 11 point i finalen til det generelle mesterskab, hvor han med 30 point ligger på en delt 6. plads.
I Privat Cuppen scorede Philip to gange, med de 17 point fra de to kvalifikationsheat, samt 20 point i finalen - det giver en samlet score på 54 point og en 1. plads i klassen, hvor han er henholdsvis 3 og 10 point foran de to efterfølgende kørere.

Til team mesterskabet, hvor Philip er ene om at score point til Team Essex Development, blev det til i alt 30 point, samt en 7. plads i det mesterskab.

Som yderligere en krone på Team Essex værket, vandt Philips to teamkollegaer finaleløbet, med Casper Elgaard på 1. pladsen og John Nielsen på 2. pladsen.
Sidstnævnte satte i øvrigt ny banerekord under finale løbet med tiden 1:11,189.