Historisk
1965 mesterskab

20/10/06

-for gamle biler
…og i den leg skulle danmarksmesteren findes blandt hele fem kørere. Christoph Kjærgaard og Palle Pedersen gjorde deres bedste i deres respektive klasser, HKH Prins Joachim var uheldig med teknikken, mens Palle Kragh Rühe kørte uden for konkurrence! Alligevel kunne ingen sætte en finger på Martin Berners sejr, for han fulgte godt med konkurrenter i hurtigere biler og vandt sin klasse i begge weekendens løb.

Inden det kom så vidt, skulle klassen for de ældste historiske biler overhovedet få lov at stille til start. En udvej blev fundet, men der var kun plads til en tidtagning, samt absolutte sidste start både lørdag og søndag – på denne årstid betyder det race i tusmørke.

Otto Reedtz-Thott anførte to andre Lotus Elan-kørere i tidtagningen, hvor Christoph Kjærgaard og Henrik Lindberg fulgte på anden- og fjerdepladsen, mens Martin Berner blandede sig med sin Ford Lotus Cortina på tredjepladsen.

1. løb, lørdag 14. oktober 2006, 18:24
De tre Lotus-biler kommer bedst fra start, med Otto Reedtz-Thott foran Henrik Lindberg og Christoph Kjærgaard, men den stilling holder mindre end en halv omgang. Lindberg finder den lange vej udenom Næstved-baronen i Ford-svinget, mens Kjærgaard fortsætter ud i sandkassen efter publikumslangsiden og må fortsætte løbet fra 12. pladsen.

Henrik Lindberg.

Henrik Lindberg kan i sikker stil køre mod den samlede sejr og sejren i A3, mens Otto Reedtz-Thott er ved at blive kulilteforgiftet på andenpladsen. Det giver Andreas Kjærgaard chancen for avancement på sidste omgang, men endnu engang kører han af banen, denne gang i hesteskoen og slutter på løbets samlede fjerdeplads.

Blandt Lotus Cortinaerne i A4 kommer HKH Prins Joachim og John Milbank foran Martin Berner i starten, men også her bliver der hurtigt vendt op og ned på placeringerne. Sportsprinsen får problemer med elsystemet og udgår på femte omgang og så er løbet Berners. Benny Hall gør sit bedste i sin genopbyggede eksemplar, men mangler stadig 10 sekunder efter 10 omgange. John Milbank holder løbet igennem Oscar Davidsen Siesbye bag sig, men på sidste omgang opstår der problemer, da Rune Nielsens Volvo skal overhales med en omgang. Siesbye bliver dermed treer foran Milbank, mens Carsten Warnich og Palle Christensens Mini Coopere bliver bollen om Claus Bjerglunds bøf af en Alfa Romeo GTA.

I A2 er løbet igennem en drabelig dyst mellem Palle B. Pedersen i Ginetta G4 og Palle Kragh Rühe i MG Midget. Rühe har overtaget i starten, men gradvis får Palle overtaget og vinder klassen med 1,5 sekunder.

Pointstillingen er nu Martin Berner, 181 point, HKH Prins Joachim, 172 point, Palle B. Pedersen, 169 point og Christoph Kjærgaard, 162 point. Da startopstillingen til søndagens løb er afgjort af lørdagens løbsresultat, skal prinsen kæmpe sig frem fra 22. pladsen.

2. løb – søndag, 15. oktober 2006, 17:34
I forhold til lørdagens løb, er der ikke meget dramatik om søndagen. Henrik Lindberg og Christoph Kjærgaard må undvære en sygemeldt Otto Reedtz-Thott i opgøret om første- og andenpladsen. Lindberg klarer det bedst, bl.a. ved at sætte ny banerekord for klassen. Kaj Birkelund og Arne Jakobsen er atter bedst af resten i A3 i henholdsvis MG B og Jaguar XK 140 – feltets ældste bil.

Omgang for omgang kommer Martin Berner stadig tættere på A4-klassesejren og DM-titlen, som han også vandt i 2004.

Martin Berner.

På andenpladsen bliver Benny Hall langsomt halet ind af HKH Prins Joachim, men løbet er for kort til at der kan ændres på placeringer. På fjerdepladsen holder John Milbank denne gang hele vejen hjem, selvom Oscar Davidsen Siesbye er lige i hælene eller på siden løbet igennem.

Palle B. Pedersen har anderledes overtaget i A2 i dette løb og vinder sikkert foran Palle Kragh Rühe og Frank Trusholm, der manglede på lørdagens løbsresultat!

Fortjent DM-titel til Martin Berner, der endte med at vinde sæsonens sidste 6 klassesejre.

Palle B. Pedersen rykker fra fjerde- til andenpladsen i løbet af finaleweekenden med sine to klassesejre, mens Christoph Kjærgaard mister tilpas med point til Lotus-rivaler i finalen og dermed bliver treer.