Den Blå Avis MC 600 Challenge

Steven Tirsgaard vinder Den Blå Avis MC600 Challenge

MC600

16/10/06

Sidste afdeling af Den Blå Avis MC600 Challenge afvikledes i denne weekend og lørdagens løb resulterede i, at Steven sikrede sig den endelige sejr i serien, medens Jan Jespersen sikrede sig den samlede 2. plads forud for søndagens løb.

Inden løbet sitrede ryttergården hos Team Designa Køkken af spænding intensitet både blandt kørerne, mekanikerne og de øvrige hjælpere omkring holdet. Det var meget vigtigt, at de 2 kørere sikrede sig de endelige placeringer som nr. 1 og 2 i lørdagens løb, således de ikke skulle satse på søndagens løb med risiko for at ”tabe det hele på gulvet”.

Tidtagningen blev kørt kl. 0900 under meget svære forhold grundet lidt dis og tåge samt lave temperaturer både i luften og på asfalten. Tidtagningen resulterede følgende startplaceringer – Jan Jespersen nr. 3, Steven Tirsgaard nr. 4, Steen Hansen nr. 8 og Carsten Lund nr. 14.

Lørdagens løb blev en meget taktisk affære lige fra starten, hvor teamkammeraterne Jan Jespersen og Steven Tirsgaard placerede sig lidt efter de forreste i en mindre gruppe uden at tage nogle chancer, men kørte på det sikre. Undervejs i løbet ”suste” Steen Hansen forbi nede fra 8. startrække for at ende som nr. 4 – podiepladsen var tæt på, medens Karsten Lund sluttede som nr. 12 – 2 placeringer længere fremme end starnr.14.

Jan Jespersen kørte over målstregen som nr. 6 og Steven Tirsgaard lige efter som nr. 7, hvilket var tilstrækkeligt til at sikre henholdsvis guld- og sølvmedaljen inden søndagens løb. Det var 2 meget lykkelige kørere, der kom ud fra banen efter løbet, men glæden hos mekanikere og de øvrige omkring holdet var mindst lige så stor – begge kørere fik nogle velfortjente luftture af teamkammeraterne. Det skinnede tydeligt igennem, at de opnåede placeringer som nr. 1 og 2 betød virkelig meget for teamet.

”Jeg koncentrerede mig meget om, at ikke lave fejl og styrte under løbet samt for at forsvare teamkammerat Jan Jespersens samlede 2. plads og sin egen 1. plads, det var grunden til det meget taktiske løb, men det var meget vanskelig ikke at give ”fuld gas”, udtalte Steven Tirsgaard efter løbet.

Steven fortsatte”det var en utrolig glæde, der gennemrislede ham ved passage af målstregen efter endelige, at vinde den samlede sejr i Den Blå Avis MC600 Challenge i 3. forsøg samt sikringen af Jan Jespersens 2. plads.”

Steven understregede efter løbet, at sejren kun var muligt via en dygtig og engageret mekaniker samt hele holdet omkring teamet. Her tænker han ikke mindst på de øvrige hjælpere samt sponsorerne, uden deres støtte havde det ikke været muligt.

Jan Jespersen udtalte efter løbet” at han før og under løbet tænkte meget taktisk, og ville ikke smide den samlede 2. plads bort, idet det ikke var realistisk, at køre efter 1. pladsen og blive samlet sejrherre – den har Steven sat sig velfortjent på -. Undervejs i løbet kørte hele tiden en regnemaskine i hovedet, der regnede på den samlede pointstilling ved de aktuelle placeringer af hans egen og konkurrenternes placering”.

”Det er roen, engagementet og det velfungerende team, der skal have deres del af roserne for de flotte placeringer til rytterne i Team Designa Køkken” sluttede Jan Jespersen.