Forrygende dueller og endnu en dobbeltsejr

MC600

30/09/06

- til Team Designa Køkken på Padborg Park
6. afdeling af Den Blå Avis MC600 Challenge 2006 blev afviklet lørdag og søndag d. 23. og 24. september på Padborg Park i helt forrygende flot vejr med sol og tørre baner, hvilket blev understreget i meget flot og spændende motorcykel race begge dage, hvor der virkelig blev kæmpet om placeringerne og point til serien.

Det første tegn på et godt race kom allerede under tidtagningen lørdag formiddag, hvor hele 6 kørere præsterede 1,02 tider. Teamets placeringer til starten på 1. løb lørdag eftermiddag blev Steven 2.er - Jan 3.er – Steen 8.er og Carsten 10.er.

(Foto: Morten Kimer Hansen)

Løbet lørdag eftermiddag understregede at Steven Tirsgaard og Jan Jespersen ikke ville afgive deres placeringer som nr. 1 og 2 i Den Blå Avis MC600 Challenge serie, idet de allerede fra starten og ind i det første sving lagde sig i spidsen med Kim Phillip og Thomas Harding lige efter. De 4 kørere trak fra de øvrige i feltet, men Steven viste et helt suveræn kørsel, og trak fra de 3 med hurtigere og hurtigere omgangstider og satte ny banerekord på 1,02,225 undervejs og sluttede på en suveræn 1. plads. Jan udkæmpede en meget tæt dyst med nr. 3 i serien Kim Phillip og Thomas Harding, hvor der ikke blev givet ved ”dørene”, men Jan´s store rutine resulterede i en meget fortjent 2. plads.

Søndagens løb blev næsten en gentagelse af løbet lørdag med den undtagelse, at Steven Tirsgaard startede på pole, men efter 1. sving var Kim Phillip nr. 1, Jan Jespersen 2.er med Steven Tirsgaard på 3. pladsen. Positionerne skiftede nogle gange i første halvdel af løbet, men efterhånden trak Steven fra de øvrige 3 konkurrenter – som spået af løbsspeakerne – og erobrede en ny heatsejr - nr. 8 i serien. . Jan Jespersen fortsatte den meget tætte duel med Kim Phillip og Thomas Harding for at køre over målstregen med det ternede flag som nr. 2, hvorved han samtidig udbyggede sin afstand til Kim Phillip på 3. pladsen i serien. De 2 Team Designa Køkken kørere fortsætter den meget flotte linie i Den Blå Avis MC600 Challenge serie.

Steen Hansen fra Team Designa Køkken kom hurtigt ind i en gruppe med Ronnie Ourø, Ulrik Døssing Nielsen og Renè Prang, der lå lige efter førergruppen. Steen kæmpede sig helt op på 5.pladsen i løbet, men måtte på den sidste omgang se sig passeret af Ronnie Ourø. Løbet understreger dog, at Steen er på helt rette vej med kurs mod fronten af feltet i serien op til team kammeraterne Steven og Jan.

Steen Hansen startede som nr. 5 i søndagens løb, og var meget opsat på endnu en god placering i serien samt muligt endnu et trin op ad stigen. Han fik en god start og lagde sig på 5.pladsen lidt foran konkurrenterne helt op til 8. omgang. Med 5 omgange tilbage øjnede han chancen for en 4. plads i løbet, men under denne satsning kurede han af banen, og væltede ud i gruset for enden af banen på Padborg Park, hvorved han måtte sige farvel til 5. pladsen og point i serien. Steen kom heldigvis ikke til skade ved styrtet. Nu har Steen blikket rettet frem mod sidste afdeling på Jyllandsringen 14.- 15. oktober og forsvaret af hans 3. plads i EM serien på Cartagena banen i Spanien.

Team Designa Køkkens 4. mand Carsten Lund fortsatte sin lovende fremgang fra løbet på Jyllands Ringen, idet han i lørdagens løb besatte 9. pladsen med god afstand til nr. 10. Tilsyneladende havde hans deltagelse sammen med Jan Jespersen i 4 timers løbet på Padborg Park haft sin gavnlige virkning.

I søndagens løb havde Carsten startplacering nr. 10, men han kunne ikke forsvare sin position og sluttede med en placering som nr. 12 med kort afstand op til de foranliggende. Carsten skal blot videreudvikle sig yderligere, hvorefter han skal presse sig længere frem i feltet. Fra sæsonstarten til nu er hans tider nærmet sig meget til de førende i serien. Grunden er selvfølgelig større rutine og flere løb samt den store hjælp han har fået via de andre kørere i teamet og ikke mindst Jan Jespersen, der har ofret mange timer på ham. En anden stor hjælp har været hans mekaniker Lars.

Team Designa Køkken viste virkelig flaget ved kørsel på Padborg Park og besættelse af podieplaceringer i den forløbne weekend med 1. pladser til Steven Tirsgaard og 2. pladser til Jan Jespersen – det er meget imponerende, og det har været en gylden sæson indtil nu for teamet.

Det skinnede meget tydeligt igennem på Padborg Park, at tilskuerne virkelig lever med og værdsætter den imponerende kørsel og spændende dueller mellem MC600 kørerne.

TV2 Zulu´s direkte transmission af begge løb både lørdag og søndag direkte fremmer interessen for de videre løb i serien, idet kørerne virkelig leverer varen med de spændende dyster. Team Designa Køkken kan virkelig være tilfredse, idet vi har været med helt fremme under reportagerne.

Stillingen i toppen af Den Blå Avis MC600 Challenge:
1 - Steven Tirsgaard 247 point.
2 - Jan Jespersen 200 point.
3 - Kim Phillip 166 point
4 - Ronnie Ourø 150 point.

Den endelige podieplacering afgøres på Jyllands Ringen i weekenden d. 14. – 15. oktober, hvor Steven skal sikre sig 3 point og Jan 17 point for at holde deres nuværende placeringer på guld- og sølvpladserne.