Touringcar
Challenge

27/09/06

Padborg Park dannede i weekenden 23.-24. september rammen om 7. & 8. afdeling af Danish Touringcar Championship 2006. For SEAT Racing Team og Michel Nykjær var målsætningen at fortsætte den positive udvikling teamet er inde i, og som senest kom til udtryk ved Grand Prix Danmark for 3 uger siden, hvor Michel Nykjær i sin SEAT Leon var blandt feltets allerhurtigste kørere.

Netop Padborg Park rummer gode minder for Michel Nykjær. Det var på den selv samme bane teamets nye SEAT Leon fik sin danske debut i maj måned, og hvor Michel Nykjær på overbevisende vis nærmest pulveriserede al modstand. Sejr i præfinalen, og kun en lille overbremsning forhindrede en gentagelse af succesen i finalen.

Der var således store forventninger til teamet i weekendens løb der afvikledes som en dobbeltafdeling med 2 løb både lørdag og søndag.

Levede op til forventningerne
Det var en meget tændt Michel Nykjær der i lørdagens træning gav varsler om dagens videre forløb, ved at sætte hurtigste tid, 35/100 sek. hurtigere end Pontus Mörth på 2.pladsen.

(Foto: SEAT Racing Team)

I Shoot Out konkurrencen der tæller som kvalifikation til eftermiddagens præfinale havde SEAT-køreren tydeligvis styr på tingene med hurtigste tid af alle, og dermed pole position i eftermiddagens første løb.

”Der var slæbt meget sand og jord ind på banen så den visse steder var meget glat, men vi har et godt setup og bilen kører rigtigt godt. Jeg skal starte forrest med en BMW ved siden af og en bagved. Jeg føler at vi har godt fat, og skulle en enkelt eller to smutte forbi i starten må jeg bare tage dem bagefter. Jeg tror på at vi kan lave et godt resultat hernede i dag,” udtaler en tilfreds Michel Nykjær efter kvalifikationen.

Vejret viste sig fra sin bedste side over Padborg Park lørdag eftermiddag, hvor de mange tilskuere så frem til en spændende afvikling af Danish Touringcar Championship.

Tæt kamp
Da starten gik skød Casper Elgaard frem fra 3. startposition og tog føringen, med Michel Nykjær lurende helt oppe i bagkofangeren. Et større sammenstød i første sving sendte Safety Car på banen i 2 omgange, hvorefter løbet atter blev givet frit. En kvartet bestående af Casper Elgaard, Michel Nykjær, Michael Outzen og Robert Schlünssen udgjorde førertroppen, og der blev kørt tæt med mange dueller. Michel Nykjær pressede Casper Elgaard hårdt, og midt i løbet lykkedes det den unge SEAT-kører at presse sig op på førstepladsen. Føringen så ud til at holde, men på 11. omgang kostede en mindre udskridning idealsporet, og Robert Schlünssen så sit snit til at passere Nykjær. Trods hårdt pres lykkedes det ikke at generobre førstepladsen, og Michel Nykjær sluttede på 2.pladsen, og skulle dermed starte fra 4. startposition i finalen.

Da starten gik på finalen holdt Michel Nykjær sin position ned igennem første sving, og efter få omgange lykkedes det at passere Michael Outzen. SEAT-køreren lå nu på 3.pladsen efter Jan Magnussen og Casper Elgaard. De 3 kombattanter lå længe og pressede hinanden, og da Jan Magnussen og Casper Elgaard kom i karambolage med hinanden udnyttede Michel Nykjær lynsnart åbningen og bragte sig i spidsen, en position der aldrig kom i fare, og vandet dermed finaleløbet.

”Jeg vidste at jeg havde farten, og da jeg kunne se at de to forankørende på et tidspunkt ville komme i clinch afventede jeg situationen, og kunne tage chancen da den kom”, udtalte en glad og champagnevåd Michel efter sin første finalesejr i år.
”I morgen er der et nyt løb. Jeg skal nu have en del vægt i bilen, men lad os se hvordan det spænder af.”

Overvægt
55 kg. skulle Michel Nykjær medbringe i søndagens 2 løb, hvilket gjorde SEAT’en til feltets tungeste bil. Og det kunne mærkes!

Michel Nykjærs tid i formiddagens træning var 1.02,957, blot 2/10 langsommere end tiden fra lørdagens træning, men da banen tydeligvis havde fået bedre bid end om lørdagen rakte tiden blot til en 7.plads.

I Shoot Out opnåede SEAT-køreren 6.bedste tid og skulle dermed starte fra 6. position i eftermiddagens præfinale.

Efter en udmærket start hvor kun en kanonstartende Casper Elgaard kom forbi SEAT-køreren der nu var på 7.pladsen, kørte Michel Nykjær et glimrende løb, hvor det dog var tydeligt at de mange ekstra kilo gjorde det overordentligt vanskeligt at kæmpe sig til tops i feltet. Resultatet blev en 5.plads, der sikrede pole position i finaleheatet.

I finalens start lykkedes det Casper Elgaard og John Nielsen at passere SEAT’en, men Michel var omgående helt oppe bag de 2 BMW’er. På 2. omgang lykkedes det Jan Magnussen at bremse sig forbi for enden af langsiden, og lidt senere gentog Martin Jensen kunststykket, en disciplin Michel Nykjær ellers normalt mestrer til fuldkommenhed, men også her spillede de ekstra kilo ind. Resten af løbet blev en tæt kamp imellem disse 5 kørere, dog uden at den indbyrdes stilling ændredes.

”Det var hårdt med den ekstra vægt” udtaler Michel Nykjær efter løbet. ”Bilen kørte godt, men ud af svingene og i nedbremsningerne var vægten afgørende. Jeg er godt tilfreds med de to 5.pladser, det var det maksimale vi kunne få ud af dagen.”

Weekendens to afdelinger indbragte 74 point, hermed avancerede Michel Nykjær og SEAT Racing Team til 5.pladsen i den samlede stilling, blot 2 point efter Henrik Lundgaard på 4.pladsen.

Næste løb er DM-finalen på Jyllands-Ringen den 15.oktober.