Danish Endurance
Championship

11/09/06

DEC - Danish Endurance ChampionshipMen mesterskabet kom i hus
Trods en del buler på bilen, sikrede Team Lindholmbiler sig mesterskabet i den første Danish Endurance Championship sæson.

Løbet på Padborg Park skulle være kulminationen på en hel sæsons arbejde for Team Lindholm biler. Holdet førte mesterskabet inden løbet på Padborg og alle på holdet troede på, at den den totale sejr kunne køres hjem.

I tidtagningen viste Henrik Bollerslev at Porschen godt kunne være med. Han kvallificerede bilen på en tilfredsstillende 3. plads, hvilket gav holdet masser af optimisme inden løbet.

Den sølvgrå Porsche fra Team Lindholm i aktion.

Starten gik planmæssigt, men allerede på første omgang kom sikkerhedsbilen ud, da Fartstrup Racing og deres Volkswagen Golf II strøg af banen. Faktisk gik de første 5 kvarter af løbet med mange omgange bag sikkerhedsbilen og i den periode var det Team Løveburet og deres Peugeot 307 DEC der førte løbet. Bag dem havde Team Lindholmbiler og Cartrade med deres Ferrari 360 Challenge en intens fight.

Der arbejdes heftigt på Porschen.

Løbet bølgede og det blev præcis så taktisk som man kunne forvente. Imens mørket fald på, blev spændingen også intensiveret for med en halv time tilbage af løbet spandt Jan Kalmar, og den bagvedkørende Sune Pedersen kunne ikke undgå en kollision. Bilen humpede tilbage pitten for at få repareret skaderne, og samtidigt med dette forsvandt chancen for et topresultat.

Hvad kan gaffa-tape ikke udrette?

Holdet kom i mål på en samlet tredjeplads efter trioen Jens Hansen, Rødding, Niels Carl Nielsen, Hinnerup, og Danny Rasmussen, Helsingør, som vandt løbet i klassen.

Den samlede mester i klasse 3 blev Lasse Jakobsen, hvorimod Martin Lindholm Kristensen og Henrik Bollerslev måtte se sig henvist til den samlede 3. plads i mesterskabet på grund af det ærgerlige uheld i slutningen af løbet.

Holdet blev hyldet til sidst.

Til gengæld kunne Team Lindholmbiler tage titlen som det hold, der har kørt flest omgange i DEC 2006. 787 omgange blev det ialt til, hvor nummer 2 i den konkurrence nåede 707 omgange (Racetec med deres Mazda MX 3).

Efter løbet kunne Jan Kalmar stadig smile, selvom ærgelsen ikke helt kunne skjules. "Det blev lige præcis så taktisk, som jeg havde forventet." udtalte han og tilføjede at det havde været sjovt at deltage i serien og at det selvfølgeligt var ærgerligt at det endte som det gjorde.

Skaderne på Porschen er dog ikke så slemme som de ser ud til, og bilen skal nok komme ud at køre igen.