Special Saloon Car
Gruppe 1

06/09/06

- Grand Prix og Jyllands-Ringen
Forberedelserne til weekendens Grand Prix Danmark på Jyllands-Ringen havde været optimale for Johnny Vejlebo og hans Peugeot 306 Special Saloon Car. Sejr i lørdagens løb og pole til søndagens var højdepunkterne, mens andet løb stoppede noget nær før det startede – en næsten tro gentagelse af åbningsløbet.

Træningen fredag aften foregik på våd bane, men gav allerede et fingerpeg om at den midtsjællandske Peugeotforhandler var farlig. Resultatet blev en tredjeplads i gruppe 1 og en placering som nummer fem blandt 35 deltagere i denne session.

Peugeot'en og Johnny Vejlebo i optimal form fra første færd.

Lørdagen bød på masser af ventetid, da tidtagning og første løb skulle afgøres på lidt over en time! Bilen fungerede fejlfrit og sikrede Vejlebo startplaceringer som treer i gruppen til lørdagens løb, samt hurtigste tid til søndagens løb. De to tider var i øvrigt bare 6/1000 fra hinanden, selv om det var svært at få en uforstyrret omgang.
Med denne optakt var det svært at være pessimist, da starten gik tidlig lørdag aften. Et par konkurrenters uheld og yderligere et par overhalinger bragte hurtigt Johnny Vejlebo og teamkammeraten i VestiVejlebo Racing frem på den samlede fjerde- og femteplads – langt foran nærmeste konkurrent i gruppe 1, der var næsten 20 sekunder bagude efter 14 minutters kørsel.

Johnny Vejlebo foran teamkammeraten Peter Vesti - på vej forbi Jens Sørensen.

Der var herefter tid og plads til hygge med mekanikerne lørdag aften, inden en ny dag med ventetid lå og lurede og det gjorde en voodoo-master muligvis også! Ved åbningsløbet vandt Johnny Vejlebo som bekendt en flot sejr ved premiereløbet og udgik i et spektakulært uheld i andet løb, da en bolt i bagbroen knækkede.
Denne gang var det en defekt slavecylinder der stoppede ham, mens feltet ventede på grønt lys på startgridden. Bilen begyndte at rulle og i forsøget på at bremse, døde motoren. Løbet var således slut før det startede. Endnu engang et uheld, der var svært at forudse, havde kostet et løb.

Sådan er motorløb også - Vejlebo-Peugeot'en bliver skubbet af banen af officials.

Der resterer nu kun finaleløbene på Padborg Park, der køres i weekenden 23. og 24. september. Johnny Vejlebo glæder sig til gensynet med banen, der altid har passet ham godt og han har lovet at der blivet givet godt med BUNDGAS!