Jan Magnussen førte an

Grand Am
27/08/06

- men missede sejren
Jan Magnussen gjorde det han var bestilt til og afleverede bilen til holdkammerat Max Angelelli på en førsteplads, da næstsidste afdeling af Grand-Am mesterskabet blev afviklet på Infineon Raceway i Californien, USA, tidlig søndag morgen dansk tid.

Jan Magnussen havde i sin SunTrust Pontiac-Riley sat Pole Position i det store felt på 39 biler, heraf hele 25 sportsvognsprototyper, og han tog føringen fra start. Efter 10 omgange mistede Magnussen føringen efter at være blevet spærret af en langsommere GT bil, men 10 omgange senere var han tilbage i front. Og her blev han indtil 73. omgang, hvor han kørte i pit og afleverede bilen til holdkammerat Max Angelellli, der skulle køre bilen de sidste 27 omgange. Desværre havde Max Angelelli ikke samme fart i bilen som Magnussen og da det ternede flag faldt efter de 100 omgange var bilen faldet tilbage på en fjerdeplads. De første seks biler sluttede indenfor 5 sekunder.

(Foto: Christina Bergdahl)

”Det er rigtig surt, men sådan er det” sagde Jan Magnussen efter løbet. ”Vinderen havde en bedre strategi end os og Max (Angelelli – red.) var uheldig i trafikken. Jeg gjorde, hvad jeg skulle og teamet var meget glade og tilfredse med indsatsen, men det rakte desværre ikke til sejren i dag. Det var mit sidste løb for teamet og de ville rigtig gerne have jeg kunne hjælpe til i mesterskabskampen ved sidste løb, men da er jeg optaget af DTC, så jeg må nøjes med at følge dem hjemmefra og ønske dem al mulig held og lykke”.

I det samlede mesterskab skete der forandringer i toppen. Det lykkedes Jan Magnussens team SunTrust at overhale førende Krohn Racing i kampen om teammesterskabet, men desværre blev begge overhalet af vinderen på Infineon, Team Ganassi. I kørernes mesterskab fik Magnussen også hjulpet Angelelli tættere på mesterskabsførende Bergmeister, men til gengæld blev Angelelli også her overhalet i mesterskabet af de to vindende kørere på Infineon Scott Pruett og Luis Diaz. Så det hele skal afgøres i sidste afdeling, der afvikles i Salt Lake i næste weekend, hvor Jan Magnussen dog ikke deltager, da han er optaget af at forsvare sin mesterskabsføring i den hjemlige DTC serie.