Gode resultater til Team MotorMaster

16/08/06

Clio Cup- på trods af hårde odds
De to Team MotorMaster Clio Cup kørere, Henrik Larsen og Peter Ager, sluttede Sparekassen Kronjyllands Sommerløb på Ring Djursland med pæne resultater, på trods at flere problemer undervejs.

Lørdagens fri træning startede fint for Henrik Larsen, der sluttede med 3. hurtigste tid, mens det kneb mere for Peter Ager der måtte tage til takke med 15. pladsen.
Deres tider var henholdsvis 0,113 og 1,327 sekund fra den hurtigste tid.
Det skal dog lige nævnes, at de fire første kørere var inden for 0,129 sekund af hinanden, det fortæller lidt om hvor tæt kampen er i toppen af Clio Cup klassen.

Henrik Larsen gav Peter Ager 'køreundervisning' i den fri træning.

I forbindelse med førermødet blev Peter kaldt til dommerne, her blev han informeret om at han var 'sat under opsyn', efter en klage fra en konkurrent ved det foregående løb på Sturup Raceway.
"Jeg forstår ikke helt grunden til denne handling, men må selvfølgelig tage den til efterretning, men det gør det unægteligt lidt svært at skulle køre racerløb, når man næsten ikke tør foretage en overhaling" - var Peters kommentar til 'dommen'.

Henrik Larsen fik problemer i forbindelse med tidtagningen, hvor det viste sig at to bolte i forbroen havde løsnet sig, så der blev brugt en del tid i pitten med at lokalisere fejlen, og da han endelig kom på banen igen begyndte det at regne.
Henrik og Peter sluttede her på 10. og 15. pladserne.

"Jeg havde været nede og teste på Padborg Park i onsdags, og der røg koblingen på min racer, så den skiftede jeg op til weekenden, og her har jeg glemt at få spændt to af boltene i forbroen rigtigt, så det er helt min egen skyld at tidtagningen ikke gik bedre" - udtaler en både ærlig og ærgerlig Henrik Larsen.

Henrik Larsen.

Søndagens første heat blev kørt på en dejlig tør Ring Djursland, her kunne Henrik med både sikker og hurtig kørsel tage placereing efter placering, således at han sluttede løbet på 4. pladsen - seks placeringer bedre end han startede.
Peter var så uheldig at komme i klemme mellem et par konkurrenter i starten af løbet, og måtte en tur i pit, før han kunne fortsætte, det kostede ham meget tid, og han sluttede på 17. pladsen ud af de 19 kørere der deltog i løbet.

Til det andet løb var det begyndt at regne, hvilket gjorde betingelserne meget svære for Clio Cup kørerne, her lavede Henrik en lille kørerfejl i jagten på hans tidligere teamkollega Per Poulsen, hvilket kostede en tur uden for banen, samt et par placeringer, således at han her sluttede på 6. pladsen.
Peter var meget godt kørende under de svære forhold, og tog placering efter placering fra konkurrenterne, således at han kunne krydse målstregen på 11. pladsen.

Peter Ager.

"Den skade jeg fik på raceren i det første løb bevirkede at mit venstre forhjul gik på skærmen hver gang jeg drejede til højre, det kostede mig meget fart ud af svingene" - fortæller Peter Ager, der samtidig konstatere at der er flest højresving på Ring Djursland - "men under omstændighederne fik jeg nok det bedste ud af det alligevel."

Placeringerne indbragte Henrik Larsen 15 og 10 point til mesterskabet, og Peter Ager scorede 5 point.
I den samlede stilling indtager Henrik nu 3. pladsen, mens Peter er på 14. pladsen.

Den kommende weekend tager Peter Ager en afstikker til Danish Endurance Championship, serien kører deres tredje afdeling på Padborg Park, her skal Peter deltage i 4-timers løbet sammen med Dennis Barth og en tysk kører.