Philip på podiet igen

Danish
Touringcar

24/05/06

For anden løbsweekend i træk, sluttede Team Essex køreren Philip Andersen weekenden med en podieplacering i DTC privat cuppen, hvor han nu indtager 1. pladsen.

Weekenden startede flot for BMW køreren, da han satte 5. hurtigste tid i den første af lørdagens warmup runder, der blev kørt i let regn.

Til den anden runde var regnen tiltaget, og banen var nu mere lumsk, alligevel kunne Philip forbedre sin placering, så han her sluttede på 4. pladsen.

"Jeg havde bare et kanon godt setup til regnvejret i dag, det sikrede at jeg kunne komme godt med frem i feltet, desværre lavede jeg til sidst en kørerfejl, der sendte mig af banen" - udtalte Philip Andersen efter lørdagens kørsler.

Søndagens program startede med Shoot Out'en - kvalifikationen - her kørte Philip sig i første runde ind på 20. pladsen, og kom dermed ikke med til anden runde.

Med en startplacering som nummer 20 til pre-finalen så chancerne for et top resultat ikke store ud, men Philip kæmpede bravt alle 13 omgange, mens han vandt placering efter placering for til sidst at slutte på 11. pladsen.

Finalen blev en lang nærkamp for Philip, hvor han konstant måtte både kæmpe for at vinde placeringer, samt forsvare sig for ikke at tabe dem igen.
Igen her var løbet på 13 omgange, og det var først i det sidste sving på den sidste af dem at afgørelsen faldt, efter en meget intens kamp med yderligere en BMW kører, Philip krydser målstregen som nummer 11 i den generelle stilling, og som nummer 3 i privat cuppen.

"Der var nogle problemer med bilen i Shoot Out'en, måske som følge at min afkørsel lørdag, så her endte jeg med et dårligt udgangspunkt til pre-finalen" - var Philip Andersen kommentar til startpositionen som nummer 20 - "hvis ikke man klarer sig godt i Shoot Out'en, så er chancerne for et topresultat meget små. Så både pre-finale samt finalen blev brugt på at køre så mange point ind til mesterskabet som overhovedet muligt, for at sikre at de øvrige kørere ikke stak af fra mig, rent point mæssigt. Så man kan sige at vi fik det bedste ud af det, på trods at det dårlige udgangspunkt."

Philip scorede 2 X 17 point til DTC privat cuppen, hvor han nu er oppe på 75 point, nok til at han indtager 1. pladsen.
I selve DTC mesterskabet, hvor også de profesionelle kørere deltager, scorede Philip 2 X 5 point, så han her kom op på 30 point, og en samlet 8. plads.