02/05/06

- ødelagt af sammenstød
Sport A teamet med Pontus Mörth i Volvo S60 raceren, så længe ud til at skulle have deres bedste DTC weekend i lang tid, men FDM Motors Jubilæumsløb på Jyllands-Ringen sluttede brat for dem.

Teamet havde fået sat S60 raceren perfekt op til Jyllands-Ringen, og Pontus Mörth var helt tændt på at lave et godt resultat. Det beviste de allerede i den den første af de fri træninger, hvor de satte 7. hurtigste tid.
En anelse langsommere gik det i den anden træning, hvor det blev til en 12. plads. Tiderne var dog helt acceptable, så optimismen var på plads i Sport A teamet lørdag eftermiddag.

I søndagens kvalifikation, som nu kører over en tre runders 'Shoot Out' kørte Pontus i første runde 10. hurtigste tid, og var dermed sikret en plads i den anden runde.
I anden runde barberede Pontus yderligere 0,5 sekund af sin tid, og han sluttede på 6. pladsen, igen gik han videre til næste runde.
Tredje og sidste runde er der hvor de syv hurtigste kørere kæmpede om de forreste startplaceringer i feltet, her placerede Pontus sig på 7. pladsen.

Pre-finalen på 13 omgange udviklede sig som en lang kamp om placeringerne, der skiftede gang på gang. Her kæmpede Pontus tæt med Jens Edman, Ronnie Bremer samt Martin Jensen, og han over målstregen var det kun tre sekunder der skildte dem.
Pontus sluttede pre-finalen på 9. pladsen, og var om muligt endnu mere tændt til finale løbet.

Efter en flot start i finale løbet, var det hele næsten ovre før det begyndte - en halv omgang inde i løbet er det hele overstået.
Peugeot køreren Jens Edman fik problemer med sin gearkasse, og mistede herredømmet over raceren som røg hen over curben og ramte Pontus i Volvo'en. Begge biler blev så skadede ved sammenstødet at de ikke kunne fortsætte.

"På trods af den meget kedelige afslutning på weekenden, er vi yderst tilfredse med de opnåede resultater" - udtaler teamchef Kent Bo Steffensen - "vi havde håbet på, at være i top 10, og det har vi mere en opfyldt. Teamet fungerede upåklageligt hele weekenden, og Pontus kørte flot."

"Efter weekenden kom Edman over til os, og forklarede hvad der var årsagen til uheldet, han er en god sportsman og der er ingen 'bad feelings' mellem os. Det er desværre den slags der kan ske. Men ærgerlig er det, for jeg er sikker på, at Pontus kunne have kørt et flot resultat hjem" - slutter Kent Bo Steffensen.