Jacob K tilfreds

22/07/02 - - trods uheldig afslutning
For Jacob Kristensen var det en rigtig god weekend på Ring Knutstorp, og han kommer nu tættere og tættere på de hurtigste i klassen.

Allerede i de fri træninger kunne man konstaterer at det ville blive en god weekend for Jacob, fra den først til den anden træning forbedrede han sin tid med næsten to sekunder, og rykkede 5 pladser frem i feltet.

I tidtagningen nappede Jacob yderligere 9/10 sek. af sin træningstid, og med tiden 1:05,866, sluttede han på 10. pladsen ud af de 21 kørere som var tilmeldt denne weekends løb.

Og de gode takter fortsatte i warm-up'en, hvor Jacob kørte en tid der kun var 0,31 sek. langsommere end i tidtagningen.

I kvalifikations racet fik Jacob en god start og bed sig godt fast i hurtigste kørere, og Jacob udtalte efter løbet:
"Det har aldrig gået så godt før, Honda'en kører rigtigt godt, og specielt op over 'tændstiften' ligger den perfekt med den lette drift der skal være i den for at tage den svingkombination rigtigt, måske mangler den lidt greb oppe bag på banen, men det jeg evt. taber der kan jeg vinde ind igen på langsiden samt i nedbremsningerne hvor de nye bremser bare tager ved."
Jacob slutter kvalifikationsløbet på 8. pladsen, i en gruppe bestående af Henrik Lundgaard, Kurt Thiim, Pierre Legarth, Mike Legarth, og så Jacob Kristensen, kun 2,321 sekund skiller disse kørere som besætter placeringerne fra nummer 4 til nummer 8.

I pausen mellen kvalifikationsløbet og finalen justerede teamet lidt på Honda raceren, for at kommer understyringsproblemerne oppe bag på banen til livs.

Igen i finalen fik Jacob en fin start, og var hurtigt uden om Jesper Sylvest, og kørte hurtige og stabile tider, men han måtte dog lade 2 kørere slippe forbi for enden af langsiden, den ene af dem var Jørgen Weinreich, som Jacob hurtigt fik has på igen. Problemerne med understyringen var blevet mindre, og i en længere periode i løbet lå han lige bag hans teammate, Henrik Larsen, og her følte Jacob at han måske havde overskud til at forsøge en overhaling, men han ville ikke risikerer at sætte to gode placeringer for teamet overstyr.
Men træerne gror ikke ind i himlen, og dette måtte Jacob sande da han efter 13 omgange og på for varme fordæk begik en lille kørerfejl for enden af langsiden, dette resulterede i en tur ud i sandgraven, og der sluttede en ellers rigtig god weekend for Jacob Kristensen.

Efter weekenden udtaler Jacob:
"Alt i alt er jeg tilfreds med denne weekend og specielt med kvalifikationsløbet, jeg har kunnet køre meget stabile tider, og vel at bemærke tider der matcher der hurtigste i klassen. Jeg lærere hele tiden mere, både om raceren og banerne, og det går nu hurtigere og hurtigere."

Copyright 2001-2003, Jacob K. Sport og Motorsporten.dk.