Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Honda’erne startede sæsonen bedst i Hankook SuperCup

SuperCup 
29/04/24 

Hankook SuperCup 2024 sæsonen startere på Ring Knutstorp, og særligt et mærke gjorde sig bemærket i toppen af resultatlisterne.
Seks kørere havde taget turen over Øresund, hvilket var klassens første besøg på den kuperede, svenske racerbane.
 


Claus Møller Jensen lå bedst fra land i Hankook SuperCup 200 mesterskabet, som han er forsvarende mester af, udover generelt forsvarende Hankook SuperCup mester
(Foto: JJ Media)

Lørdag formiddag var der 20 minutters træning, hvor Jacob Sevel Andersen i den nyindkøbte Honda Civic var rigtig hurtig ude af starthullerne, og henviste Chris Leonhard i BMW M3 til andenpladsen, og Dan Pedersen i Volvo S40 til P3.

Senere på dagen skulle der køres kvalifikation, og her var det igen Sevel som var den hurtigste mand, men nu med Tino Vang Jørgensen i Seat Leon Supercopa på andenpladsen, og Dan Pedersen på 3. pladsen.

Leonhard havde en lille afkørsel under kvalen, men det var heldigvis ikke værre end at bilen var klar til søndagens to heats.


Dan Pedersen fandt hurtigt farten på Volvo’ens hjemmebane – selvom at det var første gang at den racerbilsmæssigt var udenfor landets grænser
(Foto: JJ Media)

De svenske støjregler er noget mere restriktive end de danske, og derfor skulle der arbejdes lidt henover lørdagen, for at få visse biler lidt ned i støjniveau, så der ikke var helt så dybe panderynker og løftede pegefingre fra banens side. Hvilket for øvrigt var lidt mærkeligt, da der kørte biler i andre klasser, som umiddelbart støjede meget mere – men det kom selvfølgelig også an på, om det lige var ud for støjmålertårnet eller ej.


Tino Vang Jørgensen var efter et års fravær fra klassen tilbage, og gjorde sig hurtigt gældende i den forreste ende af feltet
(Foto: JJ Media)

Videre til søndag, hvor solen endnu en gang var fremme, og dermed bød op tæt på optimale betingelser for alle bilerne.

Alle kom rigtig godt af sted, og det lykkedes endda den forsvarende mester Claus Møller Jensen at køre sig frem på 3. pladsen, inden han i en tæt duel med Dan Pedersen måtte afgive pladsen igen, halvvejs gennem løbet.

Men ingen kunne hente Jacob Sevel Andersen, som vandt suverænt foran Tino Vang Jørgensen, og Dan Pedersen.

Claus Møller Jensen i Honda S2000 var den bedste Hankook SuperCup 200 bil i mål, foran Arne Hansen. Den sidstnævnte var den eneste Oldboys kører til stede, så han scorede selvsagt maksimum point i det heat.

Men så var det desværre også slut med point for Hansen i den weekend. Mellem løb 1 og 2 konstaterede holdet en revne i bundkaret på Renault Clio III raceren, og derfor måtte de trække sig fra den videre kørsel.


Claus Møller Jensen (245) og Chris Leonhard (198) kæmpede i både heat 1 og 2 – en duel som Jensen kom bedst ud af i begge henseender
(Foto: JJ Media)

Til heat 2 blev startplaceringerne vendt rundt, men der gik ikke længe inden den skriggule Honda Civic med Sevel bag rattet var ude i front igen, hvor han igen kunne køre en sikker sejr hjem. På andenpladsen lå Claus Møller Jensen fra mere eller mindre start til slut, og kæmpede skiftevis med Dan Pedersen og Chris Leonhard. Desværre fik Pedersen mekaniske problemer i den anden halvdel af løbet, og faldt derfor ud af kampen om podiet, hvor den sidste plads tilfaldt Leonhard.

Tino Vang Jørgensen havde en skidt første omgang, men fik sig stille og roligt kæmpet fremad, og sluttede på en 4. plads, mindre end 0,2 sekund fra Leonhard.

Med Arne Hansens frafald, var det en nem Hankook SuperCup 200 sejr for Claus Møller Jensen.


Desværre var det tidligt fyraften for Arne Hansen, men teamet er ved godt mod, og har snart den gule Renault køreklar igen
(Foto: JJ Media)

Efter den første weekend er Arne Hansen førende i Oldboysmesterskabet, mens han er toer bag Claus Møller Jensen i Hankook SuperCup 200 mesterskabet.

Jacob Sevel Andersen er i føring af det generelle Hankook SuperCup mesterskab, som køres på tværs af alle klasser. Claus Møller Jensen er toer, med samme point antal som Tino Vang Jørgensen. Få point derefter ligger Chris Leonhard og Dan Pedersen, som ligeledes har det samme antal point.

Ligesom i 2023, deler Hankook SuperCup banetiden med Hankook 1600 Challenge, og alle kørerne i begge klasser var enige om at det havde været en fantastisk tur til Sverige.


Ingen kunne tilnærmelsesvis hamle op med Jacob Sevel Andersen i denne weekend. Honda’en var bare flyvende i de svenske bakker.
(Foto: JJ Media)

Den næste afdeling af Hankook SuperCup 2024 køres i weekenden den 8.-9. juni på Ring Djursland, hvor der forhåbentlig er lidt flere kørere, som har fået vasket vinterstøvet af bilerne, og er klar til at deltage i klassen.

Kørerforeningen Gruppe N National SuperCup

JJ Media


Læs mere om:
  • Ring Knutstorp
  • 28/04/24 - Ring Knutstorp - SuperCup
  •