Danish Endurance
Championship

14/05/24

DEC - Danish Endurance ChampionshipDer er lagt op til en meget åben sæson i Danish Endurance Championship
Årets sæson i Danish Endurance Championship tegner til at blive en meget åben affære, i hvert fald at dømme ud fra første afdeling, som blev afviklet ved weekendens NTG Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen. Kun ét team var nemlig dominerende i sin division med førstepladser i såvel de to tidtagninger som de to 50 minutter lange løb.

Dette team var tillige debutant. Sim Performance havde ikke før deltaget i Danish Endurance Championship. Nuvel, Tim Søndergaard, Roskilde, deltog sidste år for et andet team, men hans søn Mikkel Søndergaard er ny i mesterskabet, men det lykkedes familieteamet i deres Peugeot RCZ at vinde begge løb i division 2. I lørdagens løb havde de næsten en omgangs forspring til Frederik Meincke Helsinghoff, Risskov, men i søndagens løb krydsede de målstregen adskilt af blot et halvt sekund.

Sim Performance scorede som eneste team maksimumpoint i premieren
(Foto: Stumpphoto)

Det eneste andet team, som vandt sin division i begge løb, var MN Nielsen, hvor Michael Nielsen, Vejle, kørte sin BMW M4 GT4 til sejr i division 4, selv om han i begge tidtagninger var blevet slået af TecKart Racing, som i løbene døjede med turboproblemer.

Største kamp kom der som ventet i division 3, hvor der sjældent var mange sekunder blandt de forreste biler i klassen. Sally Racings Peter og Mikkel Obel, begge Kalundborg, var forsvarende mestre i klassen, men efter at de i lørdagens løb var i nærkamp med en af teamets andre biler, sluttede de søndagens løb som blot seksere.

Kaare Frogne, Roskilde, og Marco Dahl, Aarhus, kæmpede sidste år mod hinanden i division 2, men er i år rykket til division 3 med hver sin Peugeot 308 TCR. Kaare Frogne tog lørdagssejren, men om søndagen havde Frederik Normann, Bjerringbro, fundet mere fart i sin BMW M3 E46, og han vandt division med bare et halvt sekunds forspring til Marco Dahl.

I lørdagens løb slog Torben Ingerslev alt og alle i sin Ferrari 488

Først af alle over målstregen i det første heat var dog Torben Ingerslev, Struer, der lørdag tog sin første sejr i næsten to år i sin Ferrari 488, mens Gustav Søderberg Krogh, Vedbæk, i sin Porsche 992 GT3 Cup-racer var bedst af alle i søndagens løb. De blev derfor også vindere af division 5, mens løbssejrene i division 1 gik til Henriksen Motorsport og Jørgensen Motorsport, hvor henholdsvis Kevin Victor Rasmussen, Lejre, og Jonas Jørgensen, Horsens, sad bag rattet af de vindende biler.